Депутати Волинської облради відмовилися від молитви

23.12.2010, 11:27
Депутати Волинської облради відмовилися від молитви - фото 1

Більшість депутатів Волинської обласної ради не проявили бажання читати молитву перед початком сесійних засідань. З приводу доцільності такого релігійного нововведення обранці облради дискутували під час обговорення проекту регламенту ради шостого скликання на сесії 22 грудня.

УПЦ-КП_Волинь_1.jpgБільшість депутатів Волинської обласної ради не проявили бажання читати молитву перед початком сесійних засідань. З приводу доцільності такого релігійного нововведення обранці облради дискутували під час обговорення проекту регламенту ради шостого скликання на сесії 22 грудня.

За інформацією «Волинських новин», пропозицію починати роботу сесій з читання молитви «Отче наш» вніс депутат з фракції ВО «Свобода» о. Віталій Собко.

Однак більшість депутатів висловились проти внесення в регламент пункту про молитву, мовляв, це суперечить Конституції, у якій йдеться про відділення Церкви від держави. Окрім того, противники нововведення висловили переконання, що таким чином може порушуватись ще й право кожного громадянина на вільне віросповідання.

У відповідь о. Віталій заперечив, зазначивши, що якби його пропозиція суперечила Конституції, то українські Президенти не приймали б присягу на Пересопницькому Євангелії.

«На Волині живуть здебільшого християни, і вони хочуть бачити в обласній раді депутатів-християн. Тому це доречно», — зазначив депутат-священик.

Проте це не переконало депутатів облради, які на пропозицію священика проголосували позитивно меншістю голосів.