• Головна
  • Новини
  • Прогресивні соціалісти заявили, що євроінтеграція України – це антиправославний курс...

Прогресивні соціалісти заявили, що євроінтеграція України – це антиправославний курс

15.11.2010, 10:21
Прогресивні соціалісти заявили, що євроінтеграція України – це антиправославний курс - фото 1
Центральний комітет Прогресивної соціалістичної партії України (ПСПУ) поширив заяву про те, що євроінтеграція України – це наруга над волею народу, антислов'янський, антиправославний курс.

natasha.jpgЦентральний комітет Прогресивної соціалістичної партії України (ПСПУ) поширив заяву про те, що євроінтеграція України – це наруга над волею народу.
 
"З маніакальною завзятістю влада вживає слово Євросоюз, продовжуючи прозахідний, а значить, антислов'янський, антиправославний курс. Горезвісна євроінтеграція стала домінантою закону України "Про основи внутрішньої і зовнішньої політики", проголосуваного 1 липня 2010 р. у парламенті та підписаного Януковичем 15 липня 2010. За цей закон проголосували фракції Партії регіонів, КПУ і Блоку Литвина", – цитує заяву прес-служба політсили.
 
"Під час президентської кампанії в передвиборній риториці регіоналів постійно звучали обіцянки інтеграції з Росією, Білоруссю, Казахстаном хоча б у рамках Єдиного економічного простору. Це, до речі, і зумовило перемогу Януковича", – сказано у зверненні політсили.
 
"Але пройшли президентські вибори, і Янукович, і правляча парламентська коаліція (Партія регіонів, КПУ і Блок Литвина) фактично відмовилася від будь-яких форм інтеграції з Росією – від Митного союзу, від Єдиного економічного простору, від побудови союзної держави", – відзначають в партії Вітренко.
 
"Так, 24 вересня 2010 року Україна фактично оформила своє членство в Європейському енергетичному співтоваристві. На практиці це означає наступне: Україна, не будучи членом Євросоюзу, зобов'язалася виконувати норми внутрішнього європейського законодавства в енергетичній сфері, незважаючи на те, що вони не тільки суперечать довгостроковим контрактами з Росією, але і не вигідні для нашої країни, на що вказували (за часів своєї опозиційності) самі ж представники Партії регіонів", – сказано в заяві.

Як відомо, 7 жовтня під час зустрічі президентів України та Франції Віктора Януковича і Ніколя Саркозі обговорювалося питання євроінтеграції України.
 
Влітку 2010 року лідер Прогресивної соціалістичної партії Наталія Вітренко очолила Союз православних жінок України. Союз утворений "в ім'я збереження і зміцнення православ'я – духовної основи східнослов'янської цивілізації". Учасники установчого з'їзду Спілки проголосували за приєднання до аналогічної російської організації, створеної в кінці червня з благословення Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на «Корреспонедент».