• Головна
  • Новини
  • Новий мер Одеси отримав благословення Московського Патріарха, щоб стати для Одеси "другим Рішельє"...

Новий мер Одеси отримав благословення Московського Патріарха, щоб стати для Одеси "другим Рішельє"

08.11.2010, 11:31
Новий мер Одеси отримав благословення Московського Патріарха, щоб стати для Одеси "другим Рішельє" - фото 1
Олексій Костусєв, який став новим мером Одеси, зізнався, що перед виборами отримав благословення на керівництво містом та срібну ікону від Патріарха Кирила, і тоді зрозумів, "що все буде гаразд".

О_Костусєв.jpgОлексій Костусєв, який став новим мером Одеси, зізнався, що перед виборами отримав благословення на керівництво містом та срібну ікону від Патріарха Кирила, і тоді зрозумів, "що все буде гаразд". Новообраний чиновник розповів, що мріє стати для Одеси "другим Рішельє".

"Не хотів говорити перед виборами, щоб уникнути пересудів, але коли приїжджав Патріарх Кирил, у мене була з ним приватна зустріч. Я йому розповів про свої плани стати мером, він мене благословив і подарував ікону в срібному окладі. Ось тоді я зрозумів, що в мене все буде гаразд. І в мене, і в місті", — цитує слова Олексія Костусєва ТСН.

Щодо своєї мрії стати для Одеси "другим Рішельє", то новий мер прокоментував її так:"Те, що він (Рішельє) зробив для міста в XIX столітті, я хочу зробити в XXI столітті. Крім того, я маю намір ввести уроки історії Одеси в школах і лекції з економіки в університетах", — зауважив О. Костусєв.

Олексій Костусєв склав присягу Одеського міського голови 6 листопада. Попередній мер Едуард Гурвіц не визнає своєї поразки на виборах, заявляючи, що результати волевиявлення були сфальсифіковані.