• Головна
  • Новини
  • Священик УГКЦ, що став сільським головою на Івано-Франківщині, 4 роки не виконуватиме обов’язки місцевого пароха...

Священик УГКЦ, що став сільським головою на Івано-Франківщині, 4 роки не виконуватиме обов’язки місцевого пароха

08.11.2010, 10:01
Священик УГКЦ, що став сільським головою на Івано-Франківщині, 4 роки не виконуватиме обов’язки місцевого пароха - фото 1
У Лісній Слобідці на Коломийщині сільським головою став священик. О. Василь Дмитрук донедавна був парохом місцевої греко-католицької церкви, та після обрання склав з себе такі обов’язки.

священик Василь КравчукУ Лісній Слобідці на Коломийщині сільським головою став священик. О. Василь Дмитрук донедавна був парохом місцевої греко-католицької церкви, та після обрання склав з себе такі обов’язки. Лише за такої умови єпископ Коломийсько-Чернівецький УГКЦ Миколай (Сімкайло) дав о. Василю благословення балотуватися на посаду сільського голови.

«На час каденції — 4 роки — він склав з себе обов’язки пароха. Він має право відправити Службу Божу, безумовно, вибравши такий час, щоб це не перешкоджало його діяльності як сільського голови. Але виконання інших речей, окрім читання часослова, відправи Служби Божої, недільної Літургії, де єпископ не дав благословення, є протизаконним», — наголосив владика Миколай.

Такі умови, за словами єпископа, перед владиками та священнослужителями чітко поставив Патріарх Любомир, Предстоятель УГКЦ.

У зв’язку з цим на час каденції колишній парох Лісної Слобідки займатиметься виключно справами, які входять до компетенції сільського голови. Він мотивував своє рішення працювати на цій посаді тим, що прагне зробити для села добру справу, а це, з його слів, можливо лише тоді, коли маєш реальну владу в руках.

Він розповів, що уже віддавна бере активну участь у вирішенні різних наболілих питань сільської громади, як-от будівництво нової школи, ремонт місцевого клубу, пере захоронення вояків УПА тощо.

Греко-католицька громада села уже має нового пароха. Ним став о. Ігор Горук.

Як інформує телеканал НТК, один зі священиків у Городенківському деканаті УГКЦ також балотувався на посаду сільського голови і одержав перемогу.