• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ УПЦ КП до Тернопільської міськради йде як депутат-мажоритарник від партії "За Україну!"...

Архиєпископ УПЦ КП до Тернопільської міськради йде як депутат-мажоритарник від партії "За Україну!"

25.10.2010, 14:25
Архиєпископ УПЦ КП до Тернопільської міськради йде як депутат-мажоритарник від партії "За Україну!" - фото 1
Кандидатом у депутати мажоритарного виборчого округу №10 є Архиєпископ Тернопільський і Кременецький УПЦ КП Іов (Павлишин). На вибори владика йде серед інших депутатів-мажоритарників партії “За Україну!”

Filaret-ta-Iov.jpgexklusiv.gifКандидатом у депутати мажоритарного виборчого округу №10 є Архиєпископ Тернопільський і Кременецький УПЦ КП Іов (Павлишин). На вибори владика йде серед інших депутатів-мажоритарників партії “За Україну!”

“Йти у депутати мене спонукало бажання навести справедливість. Мені не байдуже, коли люди риються у сміттєвих контейнерах, шукаючи собі щось для прожиття. Не байдуже, що керівники жеків зробили себе приватними підприємцями, тільки збирають гроші і нічого не роблять. Не байдуже, що наша молодь не росте духовно,” – розповів архиєпископ кореспонденту РІСУ.

Окрім того владика зазначає, що влада повинна дбати про духовність, мову і патріотизм, адже без цих трьох критеріїв держава зникне.

“Пройшовши у депутати я зобов’язуюся дбати про те, щоб гроші міського бюджету справді йшли на благоустрій вулиць і провулків, покращити контроль за використанням цих коштів,” – продовжує єрарх-кандидат.

У відповідь на запитання, чи не можуть виконати усі ці завдання миряни, владика зазначив, що насправді серед кандидатів багато тільки декларують причетність до Церкви.

“Так, з гасел кандидатів на міського голову Тернополя (кандидатів є 16 — прим. авт.), можна побачити те, що багато з них тільки декларують християнські цінності. Я ж бачу, що прості люди цих кандидатів не підтримують,” – говорить архиєпископ.

Владику висунула у депутати партія “За Україну!” Подібну співпрацю він пояснює тим, що ця політсила – одна з тих, чия програма передбачає духовне відродження України.