• Головна
  • Новини
  • Львівська міська рада та кандидат на посаду мера Львова Петро Писарчук визначають різні місця проведення екуменічного молебню за чесні вибори...

Львівська міська рада та кандидат на посаду мера Львова Петро Писарчук визначають різні місця проведення екуменічного молебню за чесні вибори

22.10.2010, 12:58

У Львові біля пам’ятника Тарасу Шевченку 24 жовтня о 14:00 відбудеться екуменічний молебень  «Львів’яни – за чесні вибори».

Як повідомляє офіційний портал Львівської міської ради, основна мета заходу – закликати усіх учасників виборчого процесу до проведення чесних виборів у Львові 31 жовтня 2010 року. Участь у молебні візьмуть настоятелі всіх Церков Львова. Також на молебень запрошено усіх кандидатів на посаду міського та селищних голів, кандидатів у депутати до міської, обласної та селищної рад, а також  членів виборчих комісій. Участь у молебні зможе взяти кожен охочий львів’янин. А ініціатором проведення заходу є Львівська міська рада та представники Церков міста.

Як повідомляє galinfo, у цей же час у цьому ж місці заплановано проведення концерту за участю Віталія Кличка та занонсовано проведення політичного віче. Відтак, схоже, молебень львів’ян буде перетворений у політичне шоу.

Окрім цього, за повідомленням galinfo, кандидат на посаду міського голови Львова Петро Писарчук закликає усіх львів’ян, а також осіб, що балотуються в органи місцевого самоврядування на Львівщині, у цей ж час помолитися за чесні вибори у центрі Львова біля фігури Божої Матері (Марійська площа), а не на політичному віче.

П. Писарчук вважає, що молебень потрібно проводити «поруч із культовими фігурами чи хрестами, а не в місцях проведення політичних віче». Згідно з поясненнями кандидата на посаду міського голови Львова, «оскільки поруч із фігурою Божої Матері у Львові здавна відбувалися богослужіння, то саме там доцільно просити у Бога допомоги та благословення напередодні виборів».

При цьому П. Писарчук закликає усі політичні сили Львова та області не перетворювати молебень на політичне шоу і не приносити з собою на молебень партійну символіку та агітаційні матеріали.

Кандидат на посаду міського голови заявив, що «не можна допускати, щоб з допомогою Церкви між львів’янами сіяли агресію та взаємні звинувачення». І закликав усіх прийти на молебень до фігури Божої Матері і не піддаватися, як сказав П. Писарчук, «на політичні спекуляції».