• Головна
  • Новини
  • "Я б не хотів, щоби наша Церква поєднувала свої зусилля з будь-якою партією", — митрополит УПЦ КП...

"Я б не хотів, щоби наша Церква поєднувала свої зусилля з будь-якою партією", — митрополит УПЦ КП

01.10.2010, 16:06
"Я б не хотів, щоби наша Церква поєднувала свої зусилля з будь-якою партією", — митрополит УПЦ КП - фото 1
Під час своєї першої офіційної прес-конференції на посаді очільника Львівсько-Сокальської єпархії УПЦ КП митрополит Димитрій (Рудюк) поділився своїми думками щодо ролі і місця Церкви на місцевих виборах, які відбудуться в кінці жовтня.

exklusiv.gifДимитрій-Рудюк1.jpgПід час своєї першої офіційної прес-конференції на посаді очільника Львівсько-Сокальської єпархії УПЦ КП митрополит Димитрій (Рудюк) поділився своїми думками щодо ролі і місця Церкви на місцевих виборах, які відбудуться в кінці жовтня.

«Зі мною ще поки що не зустрівся жодний керівник будь-якої патрії, об’єднання, тобто я не проводив ніяких переговорів щодо підтримки чи не підтримки будь-якої партії», — повідомив митрополит Димитрій.

Владика пояснив журналістам, що у Церкви «є один критерій, який виходить із центру, і про це говорить Патріарх: ті партії, які підтримують Українську державу, близькі нам по духу, і ми готові з ними співпрацювати в плані духовно-просвітницького відродження моралі в нашому українському суспільстві».

Також керівник єпархії зізнався, що не злукавить, коли повідомить, що «пропонують місця в списках і запрошують брати участь у політичному житті».

Митрополит Димитрій пояснив: «Мушу сказати, що я духовенству не забороняю іти до таких списків. Іти, наприклад, до сільської громади, до районної громади, до міської громади, тобто районної ради, і там захищати права і свободи віруючих православних».

«Якщо отець зуміє так зробити, щоб чимось допомогти своїй громаді, то вважайте, що він свою місію виконав, тому я не вважаю таким гріхом, коли священик надіває на себе ще й депутатський значок», — зазначив керівник Львівсько-Сокальської єпархії УПЦ КП.

Хоча сам митрополит висловив своє небажання іти в політику, наголосивши, що керівник Церкви на Львівщині повинен бути на своєму місці. А часто, за словами митрополита, єрархи, які намагаються пройти в різні органи влади, забувають про християнські ідеї і сповідують чисто політичні принципи.

Владика повідомив, що на сьогодні 5 священнослужителів єпархії ввійшли у списки політичних партій, серед яких ВО «Свобода» , Єдиний центр, партія «Промисловців підприємців» і «Республіканська християнська партія».