• Головна
  • Новини
  • Кандидати в депутати від партії "Батьківщина" присягають на Біблії, аби "збільшити відповідальність за свої обов’язки"...

Кандидати в депутати від партії "Батьківщина" присягають на Біблії, аби "збільшити відповідальність за свої обов’язки"

30.09.2010, 12:45
Кандидати в депутати від партії "Батьківщина" присягають на Біблії, аби "збільшити відповідальність за свої обов’язки" - фото 1
В Івано-Франківській області кандидати в депутати до місцевих рад різних рівнів від партії «Батьківщина» урочисто дали присягу-клятву на Біблії «працювати на розвиток Української держави».

Біблія.jpgВ Івано-Франківській області кандидати в депутати до місцевих рад різних рівнів від партії «Батьківщина» урочисто дали присягу-клятву на Біблії «працювати на розвиток Української держави». Поклялись на Святому Письмі і їх колеги в Миколаївській області. За словами лідера Миколаївської обласної парторганізації, народного депутата України Романа Забзалюка, ініціатива прийняття кандидатами в депутати від «Батьківщини» присяги виникла в середовищі партійних осередків, «що є зрозумілим і доречним, особливо в сьогоднішніх умовах».

А голова «Батьківщини» в Івано-Франківській області Дмитро Шлемко також повідомив, що лідер партії Юлія Тимошенко пообіцяла на наступних парламентських виборах продовжити традицію присяги на Біблії для кандидатів в народні депутати.

Усі кандидати в місцеві депутати від «Батьківщини» в Івано-Франківську спершу підписали текст клятви, а далі, як розповів Дмитро Шлемко, «клали руку на Біблію та цілували хрест». Урочистість відбулася в храмі УПЦ КП в селі Підпечари, Тисменицького району.

На думку Дмитра Шлемка, присяга підвищить відповідальність депутатів до виконання їх обов’язків. "Після того, як дав клятву, він дуже добре буде думати. Він краще скаже — я віддам мандат, аніж — я або мої діти нестимуть відповідальність тепер уже перед Богом", — переконаний голова «Батьківщини» в Івано-Франківську.

У самому тексті присяги, яку складали кандидати в депутати і який подає видання «Лівий берег», йдеться: «… в ім'я України щиро присягаю — працювати на розвиток Української держави, відстоювати інтереси громади області, виконувати рішення фракції, не зрадити навіть під тиском, шантажем або за власним бажанням партію ВО Батьківщина, перейшовши після виборів в іншу політичну силу або коаліцію. Якщо я порушу цю присягу-клятву, то хай мене покарає Всевишній. Присягаюся».

«Присягу складає Президент, присягу складають народні депутати, і тому цілком логічно і для депутатів місцевих рад присягнути на вірність громаді, що довіряє їм представляти свої інтереси, та ключовим засадам політичної сили, що висуває їх до цих органів місцевого самоврядування», — цитує «Комсомольська правда» Романа Забзалюка.