• Головна
  • Новини
  • Політичні партії «полюють» на священиків, щоб внести їх до партійних списків — «Комітет виборців України»...

Політичні партії «полюють» на священиків, щоб внести їх до партійних списків — «Комітет виборців України»

29.09.2010, 13:11
Політичні партії «полюють» на священиків, щоб внести їх до партійних списків — «Комітет виборців України» - фото 1
За словами виконавчого директора ЛОГО «Комітет Виборців України», в межах формування своїх виборчих списків політичні партії Львівщини проводять «полювання на священиків», намагаючись включити їх у свої списки.

Оксана_Дащаківська_1.jpgПартійні осередки, обмежені в партійних ресурсах, намагаються включати до своїх списків безпартійних осіб, для того щоб здобути авторитет у виборців. Як повідомила Оксана Дащаківська, виконавчий директор ЛОГО «Комітет Виборців України», в межах формування своїх виборчих списків політичні партії Львівщини проводять «полювання на священиків», намагаючись включити їх у свої списки.

На засіданні незалежного громадського прес-центру «Львівський вибір – 2010», яке відбулося 28 вересня, Оксана Дащаківська зазначила, що таким чином політичні партії намагаються здобути голоси прихожан цих священиків. Представниця КВУ відмовилася сказати, про які партії йдеться. Водночас присутній на засіданні голова ЛОО «Сильна Україна» Василь Барилюк сказав, що хотів би бачити у списку своєї партій бодай одного священика.

За участь священиків у місцевих виборах висловився і керівник ЛОО УРП «Собор» Степан Середа. «Позиція нашої Греко-Католицької Церкви, можливо, певною мірою і Автокефальної – сидіти в кущах. Я такого не сприймаю. Я вважаю, що в тому, що в нас тепер робиться, певною мірою винна Церква також. Народ Церкві довіряє, а Церква залишається десь ззаду і дивиться, як воно відбувається. Не має так бути. Якщо ми хочемо будувати державу, то Церква має активно йти і будувати місто, область, державу», — зазначив він. Про це інформує Zaxid.net.

Водночас керівник ЛОО «Європейська партія» Назар Бекетов висловився проти «полювання на священиків», наголосивши, що українське законодавство не передбачає участь Церкви у державотворенні. Він не підтримав ідею включення представників церковного духовенства у виборчі списки.

Подібна ситуація спостерігається в різних областях України. РІСУ зокрема повідомляла про включення єпископів та духовенства УПЦ та УПЦ КП до списків Партії регіонів та ВО «Свобода» відповідно в Одеській та Вінницькій областях.