• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ КП заявив, що очолювана ним Церква і надалі підтримуватиме демократичні та патріотичні сили...

Предстоятель УПЦ КП заявив, що очолювана ним Церква і надалі підтримуватиме демократичні та патріотичні сили

24.09.2010, 13:34
Предстоятель УПЦ КП заявив, що очолювана ним Церква і надалі підтримуватиме демократичні та патріотичні сили - фото 1
Патріарх Філарет, Предстоятель УПЦ КП, взяв участь в IX з’їзді політичної партії «Наша Україна», який відбувся 24 вересня в Києві. У своєму виступі він заявив, що УПЦ КП і надалі підтримуватиме патріотичні та демократичні сили.

Патріарх_Філарет.jpegПатріарх Філарет, Предстоятель УПЦ КП, взяв участь в IX з’їзді політичної партії «Наша Україна», який відбувся 24 вересня в Києві. У своєму виступі він заявив, що УПЦ КП і надалі підтримуватиме патріотичні та демократичні сили.

«Наша Церква підтримувала і буде підтримувати демократичні, патріотичні сили», — сказав Патріарх Філарет.

За його словами, живучи в нових умовах, українці не повинні опускати рук. «Тому що це випробування на нашу міцність. Якщо ми не боремось — ми не міцніємо, і Церква завжди жила тоді, коли вона боролась, коли вона знаходилась у несприятливих умовах», — наголосив Предстоятель УПЦ КП.

На його думку, так має діяти і народ: приймати випробування Господа і ставати сильнішим. «Тому не падайте духом», — звернувся Патріарх Філарет до членів партії «Наша Україна».

Він закцентував увагу на тому, що Бог дарував українцям незалежну державу, і Він її збереже, але збереже «з нашою участю». «Тому вибори, які грядуть, — це теж наше випробування. Народ має подумати, що і кого він обирає — чи незалежність, чи відхід на іншу позицію», — додав Предстоятель УПЦ КП.

Він закликав усіх бути мужніми і не відходити від своїх позицій, а також, як інформує прес-служба партії, побажав «нашоукраїнцям» іти прямою дорогою, яку накреслив нам Бог: «І Бог буде з нами, і, переконаний, буде з Україною!».