• Головна
  • Новини
  • Нардеп В.Яворівський: "Віруючі Київського Патріархату не перейдуть до Московського"...

Нардеп В.Яворівський: "Віруючі Київського Патріархату не перейдуть до Московського"

27.07.2010, 11:46
Нардеп В.Яворівський: "Віруючі Київського Патріархату не перейдуть до Московського" - фото 1

Заяви РПЦ про те, що ті, хто не повернуться до канонічної церкви помруть поза нею, є "голою, агресивною, бездарною політикою". Так охарактеризував послання Синоду РПЦ до православних українців, які перебувають поза канонічною православною Церквою, народний депутат від БЮТ.

Yav.jpgЗаяви РПЦ про те, що ті, хто не повернуться до канонічної церкви помруть поза нею, є "голою, агресивною, бездарною політикою". Так охарактеризував послання Синоду РПЦ до православних українців, які перебувають поза канонічною православною Церквою, народний депутат від БЮТ, Голова Комітету Верховної Ради з питань культури та духовності Володимир Яворівський. Про це повідомляє прес-служба нардепа.

"Я є прихожанином Київського Патріархату, виходить, це стосується і мене, я нікуди не збираюся повертатися, бо Бог один, і ці погрози виглядають смішно", – сказав В.Яворівський.

За словами народного депутата, ті, хто продукує такі заяви, забули, що на вулиці ХХІ, а не ХІІ століття. 

"Я не думаю, що зараз почнуться масові переходи, може, якась затуркана бабця так і вчинить. Це будуть поодинокі випадки", – наголосив народний депутат.

"Представники Московського Патріархату роблять великі дурниці, розколочуючи в Україні кашу, яку можуть вилити і на їхні голови. Я переконаний, що тут релігії майже немає, тут є гола, агресивна, бездарна політика", – зазначив В.Яворівський.

Нагадаємо, 26 липня на засіданні Синоду РПЦ у Києві було прийнято звернення до православних українців, які перебувають поза канонічною православною церквою. У посланні, зокрема, йдеться, що для християнина немає нічого страшнішого, ніж померти поза лоном Церкви.