• Головна
  • Проекти
  • "Анна Герман розкритикувала дії СБУ щодо Українського католицького університету" – о. Борис Ґудзяк...

"Анна Герман розкритикувала дії СБУ щодо Українського католицького університету" – о. Борис Ґудзяк

27.05.2010, 18:35
"Анна Герман розкритикувала дії СБУ щодо Українського католицького університету" – о. Борис Ґудзяк - фото 1
Телефонна розмова між заступником голови Адміністрації Президента України та ректором Українського католицького університету відбулась 26 травня.

exklusiv.gifНerman.jpgЛЬВІВ – Телефонна розмова між заступником голови Адміністрації Президента України та ректором УКУ відбулась 26 травня. «Пані Анна Герман сказала, що вся нинішня історія з СБУ – це якесь непорозуміння. Вона дуже скритикувала дії СБУ і назвала їх «дикістю»,– про це в інтервю РІСУ розповів ректор Українського Католицького університету о.-д-р Борис Ґудзяк.

Також, за словами о.Бориса Ґудзяка, Анна Герман запевнила його, що Адміністрація Президента не давала жодних вказівок СБУ щодо тиску на УКУ, а дії працівників цього відомства вона вважає «самодіяльністю».

Заступник голови Адміністрації Президента України повідомила, що голова СБУ Валерій Хорошковський готовий особисто зустрітись з ректором Українського католицького університету.

Натомість, о.Борис Ґудзяк зазначає, що студенти і працівники УКУ відчувають тиск з боку силових структур.

«До мене дійшли вістки, що структури Служби безпеки виходять на контакт із членами нашої спільноти, намагаючись посіяти недовіру до керівництва УКУ і витворити атмосферу страху. Це мене дуже непокоїть», – наголошує ректор.

Повний текст інтерв’ю читайте на РІСУ