• Головна
  • Новини
  • В Адміністрації Президента України запевнили, що Янукович не нагороджував Сандея Аделаджу...

В Адміністрації Президента України запевнили, що Янукович не нагороджував Сандея Аделаджу

12.05.2010, 09:46
В Адміністрації Президента України запевнили, що Янукович не нагороджував Сандея Аделаджу - фото 1
Глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін повідомив, що В. Янукович не ухвалював рішень про нагородження за наслідками президентської виборчої кампанії яких-небудь іноземних громадян, зокрема і Сандея Аделаджу.

КИЇВ – В Адміністрації Президента України спростували інформацію деяких ЗМІ про нібито нагородження за участь у виборчій кампанії Віктора Януковича керівника релігійної організації «Посольство благословенного Царства Божого для всіх народів» Сандея Аделаджу, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Як повідомили в прес-службі заступника голови Верховної Ради України Миколи Томенка, віце-спікер одержав відповідь на своє звернення до Віктора Януковича щодо роз’яснення ситуації з нагородженням Президентом України релігійних діячів за наслідками президентської виборчої кампанії, зокрема Сандея Аделаджі, який не є громадянином України.

У прес-службі Миколи Томенка нагадали, що в квітні ряд ЗМІ обнародували інформацію, у тому числі і відеоматеріали, про вручення подяки від імені Президента України "за активну участь в президентській кампанії 2010 року" керівникам і служителям окремих релігійних організацій. Подяки, які, за інформацією ЗМІ, вручав народний депутат 3-го скликання, голова Духовної Ради України Володимир Шушкевич, "за дорученням керівництва уряду" і "за дорученням Президента України", були оформлені на захищених голограмою бланках з символікою Партії регіонів, передвиборною символікою кандидата в президенти Януковича і підписом Президента України.

Зважаючи на суспільний резонанс і неоднозначність таких подій, заступник голови ВР направив подання Президентові України з проханням уточнити, чи дійсно мало місце нагородження подякою від імені і за підписом Президента України керівників різних релігійних організацій "за активну участь в президентській кампанії 2010 року".

У своєму зверненні Томенко також відзначив, що особливу увагу привертає той факт, що, згідно з оприлюдненого відеозапису, серед нагороджених такою подякою присутній керівник церкви «Посольство Боже» Сандей Аделаджа, який є громадянином Нігерії.

У відповіді глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін повідомив, що Президент України Янукович вдячний всім громадянам, які брали участь в голосуванні, в той же час він не ухвалював рішень про нагородження за наслідками президентської виборчої кампанії яких-небудь іноземних громадян, зокрема і Сандея Аделаджу.

Читайте також: У Януковича появился духовный советник