Московський Патріарх привітав В.Януковича з перемогою

09.02.2010, 16:49
Московський Патріарх привітав В.Януковича з перемогою - фото 1
Патріарх Кирил побажав Януковичу "добрих помічників" та закликав бути відповідальним."

Kyr1.jpgМОСКВА – Патріарх Кирил побажав Януковичу "добрих помічників" та закликав бути відповідальним." Сердечно вітаю Вас з перемогою на президентських виборах. Довіра людей закликає Вас до величезної відповідальності перед Богом, народом і історією", – йдеться у вітальній телеграмі Януковичу, повідомляє ТСН.

На його думку, Янукович володіє "досвідом і даруваннями, необхідними для того, щоб цю довіру виправдати".

Глава РПЦ відзначив, що майбутньому президентові буде "потрібно величезне напруження сил, щоб вирішити проблеми, що стоять перед народом України, і привести його до гідного і благоденного життя".

"Господь нехай зміцнює Вас в трудах, та дарує Вам добрих помічників, та благословить Вас здоров'ям і миром", – наголошується в посланні російського патріарха.

Нагадаємо, напередодні виборів, Патріарх Кирил заявив, що молиться про правильний вибір українського народу.

"Я молюся, щоб і вибір був зроблений правильний, і щоб ось цей політичний землетрус в Україні припинився щонайшвидше", – заявив тоді Патріарх Кирил.

Телеграма Патріарха Кирила – це вже не перше вітання, яке отримує лідер Партії регіонів з Росії. Сьогодні президент РФ Дмитро Мєдвєдєв у телефонній розмові привітав В. Януковича з успіхом на виборах президента.