• Головна
  • Проекти
  • Предстоятель УПЦ КП застеріг виборців від голосування "проти всіх"...

Предстоятель УПЦ КП застеріг виборців від голосування "проти всіх"

27.01.2010, 15:34
Предстоятель УПЦ КП застеріг виборців від голосування "проти всіх" - фото 1
День голосування 7 лютого – це день випробування нашого суспільства на зрілість та відповідальність.

Патріарх ФіларетКИЇВ – Патріарха Філарет закликав «всіх, хто цінує свободу й незалежність України, 7 лютого обов’язково прийти на виборчі дільниці, взяти участь у голосуванні та обрати ту особу з двох кандидатів, яка є найбільш гідною очолювати державу на посаді Президента протягом наступних років». Про це йдеться у спеціальному зверненні Патріарха, яке оприлюднила 27 січня прес-служба УПЦ КП.

«День голосування 7 лютого – це день випробування нашого суспільства на зрілість та відповідальність. Це день, коли своєю громадянською позицією кожен дає відповідь на питання – чи гідні ми бути незалежним і державним народом?», – наголошує Предстоятель УПЦ КП.

Єрарх наголошує, що згідно з існуючим законом про вибори, за наслідками голосування один з двох кандидатів в будь-якому разі стане Президентом нашої держави. Тому кожному належить обрати – хто з цих двох відомих політиків більш гідний стояти на чолі нашої країниі.

Предстоятель УПЦ КП закликає не голосувати «проти всіх», а віддати свій голос за ту особу, яка, на думку того чи іншого виборця, «буде відстоювати українську незалежність, зміцнюватиме суверенітет, сприятиме духовному відродженню нашого суспільства».

«Церква не втручається у політичний процес, – наголосив єрарх, – але Церква не існує поза життям суспільства. Тому Церкві, віруючим не може бути байдуже – хто очолить Україну. Ми хочемо, щоби була обрана найбільш гідна особа, людина, яка би достойно керувала державою та гідно представляла її у міжнародних відносинах».

«Як віруючі ми розуміємо, що владу дає і відбирає Господь, в тому числі – і через волевиявлення громадян під час голосування. Тому найперше я закликаю всіх до посиленої молитви за Україну, за чесні й справедливі вибори глави держави, за мир і злагоду в нашому суспільстві. Нехай звершиться воля Божа», – йдеться у зверненні Патріарха Філарета.

Разом з тим єрарх застерігає, що усвідомлення того, що все в руках Божих, не повинно ставати приводом для бездіяльного споглядання.

Патріарх Філарет наголошує, що «Бог наділив свободою волі й вибору кожну людину. Але свобода накладає на нас відповідальність за вчинений вибір. Цієї відповідальності не уникне ніхто».