• Головна
  • Проекти
  • Предстоятель УПЦ КП закликав громадян взяти участь у голосуванні й захистити Україну...

Предстоятель УПЦ КП закликав громадян взяти участь у голосуванні й захистити Україну

26.01.2010, 11:52
Предстоятель УПЦ КП закликав громадян взяти участь у голосуванні й захистити Україну - фото 1
Під час проповіді після Літургії у Володимирському кафедральному соборі Києва 24 січня Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет закликав громадян прийти 7 лютого на виборчі дільниці та віддати свій голос на захист України.

FILAR.jpgКИЇВ — Під час проповіді після літургії у Володимирському кафедральному соборі Києва 24 січня Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет закликав громадян прийти 7 лютого на виборчі дільниці та віддати свій голос на захист України. Патріарх нагадав історію боротьби за незалежність України і наголосив на тому, що сьогодні, в час випробувань, треба зберегти отриманий нами дар.

«Наші предки боролись за Україну зі зброєю в руках – але не досягли незалежності. А коли поклали надію на Бога, то незалежність і державність впали нам, як манна з неба. І цей дар, який ми отримали від Бога, треба зберігати... тепер, коли настав час випробування – не втратьмо Україну!», — наголосив він.

Патріарх Філарет вказав на те, що проти незалежності України вороги продовжують боротьбу. «Ворогів багато, вони озброюються і неправдивим словом, і грошима переконують нас: не йдіть на вибори – відзначив Предстоятель Київського Патріархату. – А що означає не йти на вибори? Це означає віддати Україну. Тому ви не слухайте цих неправдомовників. Треба на вибори йти і захищати Україну».

Патріарх також підкреслив, що свободу потрібно захищати, але свобода не означає свавілля. Бо свобода має виявлятися у любові до Батьківщини, до свого народу, до своєї сім’ї й ближніх, а не в гріхах.

«Не захистимо свободу – тоді й не треба скаржитися, що ми не маємо свободи – наголосив Патріарх. – Просили свободу? Бачите цінність свободи? Не втрачайте її!». Патріарх Філарет одною з основних характеристик свободи також назвав любов до своєї Батьківщини.

За інформацією прес-служби УПЦ КП, незабаром Предстоятель УПЦ КП оприлюднить окреме звернення з приводу необхідності участі у голосуванні 7 лютого. Також відбуваються  консультації щодо прийняття звернення з приводу другого туру виборів від імені Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.