• Головна
  • Проекти
  • «Ми віримо, що Господь поставить Віктора Федоровича», — митрополит УПЦ...

«Ми віримо, що Господь поставить Віктора Федоровича», — митрополит УПЦ

25.01.2010, 15:13
«Ми віримо, що Господь поставить Віктора Федоровича», — митрополит УПЦ - фото 1
Митрополит Донецький і Маріупольський УПЦ Іларіон 23 січня, після посвячення храму архистратига Михаїла, відповів на запитання журналістів.

Mitunh.jpgДОНЕЧЧИНА — Митрополит Донецький і Маріупольський УПЦ Іларіон 23 січня, після посвячення храму архистратига Михаїла, відповів на запитання журналістів. Питання зокрема стосувалися і виборів Президента України та кандидатів на цю посаду. Митрополит Іларіон вважає що одним із тих кандидатів, «який повинен стати Президентом нашої держави, православної держави Україна», є Віктор Янукович.

Наводячи низку прикладів того, як лідер «партії регіонів» дбає про Церкву, митрополит УПЦ, як інформує прес-служба «Партії регіонів» у Донецьку, підсумував: «Узагалі, про цю людину потрібно говорити не тільки як про кандидата, але й як про віруючу православну людину, і моя діяльність як митрополита тут, на Донбасі, в Донецькій області, розпочалась з його допомогою, коли він був губернатором».

«Сьогодні я, звичайно, повинен, засвідчити: уся православна Церква знає про його заслуги перед Господом, перед Церквою нашою православною, перед єдністю наших народів, і я думаю, що це один з тих кандидатів, який повинен бути Президентом нашої держави, православної держави Україна», — наголосив митрополит Іларіон.

Щодо запитання журналістів про заяву Юлії Тимошенко, в якій вона сказала, що «рука Януковича ніколи не ляже на Пересопницьке Євангеліє», митрополит Іларіон відзначив: «Кого Господь вибере, той і положить руку. Ми думаємо, що так буде. І ми сподіваємося, що Віктор Федорович положить руку на Євангеліє всупереч усіляким заявам».

«Скільки можна ділити наш народ? Комусь можна, а комусь не можна класти руку на Євангеліє? Ми не знаємо, кого Господь поставить, та віримо, що Господь поставить Віктора Федоровича. Ми йому бажаємо успіхів», — завершив владика.