• Головна
  • Теми
  • Голова Місії ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента України відзначила внесок УГКЦ у відродження українського суспільства...

Голова Місії ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента України відзначила внесок УГКЦ у відродження українського суспільства

05.01.2010, 11:22
Голова Місії ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента України відзначила внесок УГКЦ у відродження українського суспільства - фото 1
Предстоятель УГКЦ Патріарх Любомир та Керівник Патріаршої адміністрації УГКЦ владика Богдан (Дзюрах) 4 січня у Києві зустрілися з послом Хайді Таліавіні, Головою Місії ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента України.

zustrich_02.jpgКИЇВ — Предстоятель УГКЦ Патріарх Любомир та Керівник Патріаршої адміністрації УГКЦ владика Богдан (Дзюрах) 4 січня у Києві зустрілися з послом Хайді Таліавіні, Головою Місії ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента України. Під час зустрічі Голова Місії відзначила внесок, який робить УГКЦ у відродження українського суспільства, зокрема у відродження демократичних процесів, які відбуваються в Україні. Крім того, посол представила завдання Місії на цьогорічних виборах Президента, серед яких — «прагнення ОБСЄ не тільки спостерігати, а й підтримувати ті позитивні зміни, які мають місце в українському суспільстві».

Як інформує прес-служба УГКЦ, посол Хайді Таліавіні відзначила багато позитивних моментів у процесі підготовки виборів, а саме, що ці вибори проходять у вільній атмосфері, є публічний обмін думками, має місце суспільна дискусія щодо кандидатів, а люди в Україні відчувають свою співвідповідальність.

Патріарх Любомир подякував Місії ОБСЄ за підтримку України і відзначив, що «наше суспільство знаходиться у процесі зростання, і тут дуже важливим є, щоб хтось компетентний нам допомагав». Предстоятель УГКЦ наголосив на тому, що сьогодні у суспільстві спостерігається велике зацікавлення політичними процесами.

«Люди, вийшовши з радянського періоду, несуть у собі рани минулого, зокрема пасивність щодо суспільно-політичних процесів. Проте за роки незалежності вони навчилися брати відповідальність за розвиток суспільства у свої руки. Люди повірили, що доля країни у їхніх руках. Цю віру людей потрібно скріпити. Кожні вибори – це сходинка в процесі зростання наших громадян», — наголосив Предстоятель УГКЦ.

На завершення зустрічі Глава УГКЦ висловив вдячність ОБСЄ і подібним організаціям, які «допомагають нам повернутися до нормального суспільно-політичного стану, коли люди разом діють у творенні майбутнього своєї країни».

«Суспільство сьогодні є набагато зрілішим, щоб приймати цю допомогу і розуміти її», – відзначив Патріарх Любомир.