• Головна
  • Проекти
  • Церква була і залишається поза політикою — наголосив Предстоятель УПЦ...

Церква була і залишається поза політикою — наголосив Предстоятель УПЦ

04.01.2010, 12:40
Церква була і залишається поза політикою — наголосив Предстоятель УПЦ - фото 1
Вітаючи українців з новим роком, Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир наголосив на відповідальному завданні, яке стоїть перед Українцями у 2010 році — вибір керівника держави.

mitr_vladimir_MP.jpgКИЇВ — Вітаючи українців з новим роком, Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир наголосив на відповідальному завданні, яке стоїть перед Українцями у 2010 році — вибір керівника держави. «У новому році перед народом України стоїть відповідальне завдання — ми повинні визначитися із питанням, кому надалі довірити керівництво країною. У зв’язку з цим ще раз підкреслюємо, що Церква була і залишається поза політикою, що політичні пріоритети — особиста справа кожного», — зазначив у своєму відеозверненні Митрополит Володимир.

Як інформує сайт програми «Світ православія», Предстоятель УПЦ закликав усіх вірних чад Української Православної Церкви просити, молити і з повною відповідальністю поставитися до свого громадянського обов’язку.

«Висловлюємо надію, що мир і спокій запанують у нашому суспільстві. Прислухаючись до божественних проведінь, учення Святої Церкви та поклику совісті, будемо молитися Богові кожного часу, надіятись на Нього кожної миті і повсякчас благословляти Його... Нехай вщухнуть протистояння та непорозуміння, нехай прийде мир та благополуччя як в наше суспільство, так і в кожну родину зокрема», — наголосив Митрополит Володимир.

При цьому він пригадав, що наше земне життя — це початок вічності, тому ми повинні дорожити кожною його годиною. «Бог вказав нам шлях, що веде в країну вічного життя, Він залишив нам заповідь про те, що основний Закон життя людства, без якого не можуть і не повинні жити люди на землі, — це любов, любов до Бога та любов один до одного, як до самого себе. Спаситель навчає нас, що смирення не принижує людину, а возвеличує її, а гординя соромить людину. Чистота душі і тіла — найкраща прикраса людини, покликаної Богом іти за ним, бути з Ним», — відзначив Предстоятель УПЦ у новорічному привітанні.