• Головна
  • Проекти
  • Відповідальності у виборі Президента та жертвенної праці на благо батьківщини побажав українцям у новому році Предстоятель УГКЦ...

Відповідальності у виборі Президента та жертвенної праці на благо батьківщини побажав українцям у новому році Предстоятель УГКЦ

04.01.2010, 11:21
Відповідальності у виборі Президента та жертвенної праці на благо батьківщини побажав українцям у новому році Предстоятель УГКЦ - фото 1
З нагоди закінчення 2009 року Патріарх Любомир, Предстоятель УГКЦ, звернувся до українців, акцентуючи увагу на викликах, які несе рік новий. Однією з найважливіших подій у житті нашої держави в 2010 році, як зазначив Патріарх, стануть вибори Президента.

Patriarx_111.jpgКИЇВ — З нагоди закінчення 2009 року Патріарх Любомир, Предстоятель УГКЦ, звернувся до українців, акцентуючи увагу на викликах, які несе рік новий. Однією з найважливіших подій у житті нашої держави в 2010 році, як зазначив Патріарх, стануть вибори Президента.

Глава УГКЦ у своєму зверненні проаналізував, якою має бути поведінка віруючої людини щодо такого важливого вибору. Перш за все Патріарх Любомир наголосив, що УГКЦ, як і в пепередні роки, наголошує, що «кожна людина повинна піти на виборчу дільницю і виконати свій громадянський обов’язок». Проте, за словами Предстоятеля УГКЦ, здійснити цей обов’язок потрібно відповідально, вибравши найдостойнішого кандидата з усіх, піддаючись не лише потокові красивих фраз, який перед виборами виливається на нас, а аналізуючи попередні дії кожного кандидата, його сприяння розвиткові України та працю на її добробут.

Визначатись з вибором Президента Патріарх Любомир закликав вірних з молитвою, «бо молитва — це визнання у глибині серця, що ми перебуваємо в Божих руках, що Бог є справді Володарем всього і без Нього нічого не стається». «Тому сьогодні ми також запрошуємо усіх віруючих Божих дітей помножити свої молитви за народ і нашу улюблену батьківщину», — додав Патріарх.

Водночас він наголосив, що «молитва полягає не в тому, щоб все, так би мовити, скинути на Бога: мовляв, нехай Він про все подбає, а ми тільки дивитимемося і сподіватимемося на краще». «Власне вищенаведена приказка нагадує нам, що Господь Бог створив нас вільними і розумними людьми. Він дав нам можливість діяти. Тому ми зобов’язані це робити, щоб своєю поведінкою, своїми діями довести те, у що ми віримо», — читаємо у проповіді Глави УГКЦ.

«Дехто, може, думає, що ми, віруючі люди, повинні з ранку до вечора молитися у храмах, тобто сподіватися, що все буде добре. Це не зовсім такий підхід, до якого нас закликає Господь. Безумовно, як було вже сказано, ми маємо цілковито віддати себе в руки Бога, але водночас ми повинні і самі діяти, щоб Божа благодать могла через нас і у нас здійснюватися», — пояснив Патріарх Любомир.

Він відзначив, що наш голос має бути засобом вибору тої людини, яку вважаємо найбільш гідною для такої відповідальної державної посади. «Але перед тим ми повинні сумлінно і послідовно з’ясувати, хто є справді найбільш відповідним, і щойно тоді віддати за нього свій голос, одним словом, старатися щиро і розумно робити свій вибір», — закликав Глава УГКЦ.

Неприпустимим, як інформує прес-служба УГКЦ, назвав Патріарх і продаж свого голосу. «Це означає віддати щось дуже цінне злочинцям. Той, хто так робить, ображає Господа і шкодить сам собі, і після цього не має ані найменшого права на когось чи на щось нарікати», — заявив Предстоятель УГКЦ.

Він зауважив, що «роздумуючи над тим, за кого віддати свій голос, не можна зважати лише на передвиборчі промови кандидатів». «Треба свідомо, в міру своїх можливостей, перевіряти не тільки слова, а й минулі дії та поведінку кандидатів, аналізувати, чи їхні вчинки справді принесли користь державі та народові, і лише на цій основі приймати рішення. Наш голос повинен бути справжнім вибором, бо в тому є велика сила нашого народу», — читаємо у зверненні.

Поряд з цим Патріарх Любомир відзначив, що не можемо вимагати усе лише від керівника, самі мусимо працювати для розвитку та благополуччя ношої країни, бо без нашої праці не зможемо досягти очікуваного результату.

«Бажаю вам і собі, щоб той, хто буде вибраний провідником нашої держави, щиро, не тільки на словах, любив Україну і наш народ. Однак, щоб таке бажання було справедливим, ми самі у власному житті повинні старатися з повною відповідальністю шукати не тільки особистих вигод і задоволення, а передусім загального блага, служити іншим людям, бути готовими навіть пожертвувати своєю користю для добра всієї спільноти і виконувати ті закони, якими хочемо, щоб керувався наш народ. Бажаю, щоб у практичному житті ми довели, що український народ, Україна – це не тільки для нас гарні слова, а що це дійсність, яку належить серйозно і послідовно брати до уваги. Якщо ми розпочнемо новий рік з такою постановою, то він справді буде завдатком чогось кращого», — підсумував Патріарх Любомир.