На Рівненщині священик погрожує тим, хто проти Януковича

30.12.2009, 13:47
На Рівненщині священик погрожує тим, хто проти Януковича - фото 1
У селі Серники Зарічненського району, що Рівненщині, священик місцевої церкви о. Іван (Муляр) після служби веде відкриту агітацію за кандидата на пост Президента України Віктора Януковича.

Rivne.gifРІВНЕ – У селі Серники Зарічненського району, що Рівненщині, священик місцевої церкви о. Іван (Муляр) після служби веде відкриту агітацію за кандидата на пост Президента України Віктора Януковича. Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода".

Як йдеться у повідомленні, священик не лише закликає голосувати за «свого» кандидата, а й погрожує прихожанам, які заявляють про свою підтримку інших кандидатів, не відспівувати їх та проклясти.

Рівненська обласна організація ВО «Свобода» засуджує дії осіб, які використовують священичий сан в політичних цілях, та закликає не спекулювати на релігійних поглядах громадян.

Як вже повідомлялося, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернулася до вірян та священників усіх конфесій із закликом не брати участі у політичній агітації від імені Церков.