• Головна
  • Новини
  • Настоятель василіанського храму УГКЦ у Львові запевнив Тимошенко в підтримці...

Настоятель василіанського храму УГКЦ у Львові запевнив Тимошенко в підтримці

30.12.2009, 11:40
Настоятель василіанського храму УГКЦ у Львові запевнив Тимошенко в підтримці - фото 1
У рамках візиту до Львова прем’єр-міністр України, кандидат у президенти Юлія Тимошенко, 29 грудня відвідала храм св. Андрія Первозванного УГКЦ, в якому служать отці-василіани.

Podarunok.jpgЛЬВІВ — У рамках візиту до Львова прем’єр-міністр України, кандидат у президенти Юлія Тимошенко, 29 грудня відвідала храм св. Андрія Первозванного УГКЦ, в якому служать отці-василіани. У храмі Юлія Тимошенко помолилася та подарувала святині чашу. Натомість настоятель храму о.Михайло Лучків подарував прем’єру маленький іконостас у формі яйця із зображенням Христа Спасителя.

Разом з тим, як інформує Zaxid.net, о.Михайло Лучків висловив свою підтримку Юлії Тимошенко і наголосив: «Ми раді, Podarunok_1.jpgщо ви тут, завжди будемо вас підтримувати».

Водночас, УГКЦ в особі її Предстоятеля Патріарха Любомира наголошує, що Церква залишається поза передвиборчими перегонами та не веде агітаці за жодного з кандидатів.

«Бачите тепер є така мода: всі кандидати хочуть мати коло себе якусь духовну особу для прикраси. І чим більше прикрас — тим краще. Це не є пошанівок для Церкви. Це використовування церкви для своїх політичних цілей. Пошанівок для церкви — у щоденному житті, коли держава поважає Церкву, а Церква служить народові», — заявив Глава УГКЦ в одному зі своїх нещодавніх інтерв’ю «Дзеркалу тижня».