• Головна
  • Теми
  • Українські політики використовують духовенство як «передвиборні прикраси», – Глава УГКЦ...

Українські політики використовують духовенство як «передвиборні прикраси», – Глава УГКЦ

16.11.2009, 12:45
В Україні з’явилась мода на використання духовних лідерів в якості «передвиборних прикрас» для тих чи інших політиків, заявив в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Любомир.

КИЇВ — В Україні з’явилась мода на використання духовних лідерів в якості «передвиборних прикрас» для тих чи інших політиків, заявив в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Любомир.

«Бачите тепер є така мода: всі кандидати хочуть мати коло себе якусь духовну особу для прикраси. І чим більше прикрас — тим краще», — заявив єрарх. На його думку, подібна практика є спробою використання політиками церковного авторитету для власних цілей.

«Це не є пошанівок для Церкви. Це використовування церкви для своїх політичних цілей. Пошанівок для церкви — у щоденному житті, коли держава поважає церкву, а церква служить народові», — наголосив Глава УГКЦ.

При тому Патріарх Любомир підтвердив чутки про свою зустріч з кандидатом на посаду президента України Арсенієм Яценюком, але підкреслив, що це не передбачає жодної підтримки цього політика з боку УГКЦ.

«Я мав зустріч з паном Яценюком. Але ніякої підтримки на виборах з боку Греко-Католицької Церкви йому не обіцяв. Так само, як нікому іншому — багато хто хотів би мати нас за собою», — зазначив єрарх.