• Головна
  • Новини
  • Кінофестиваль під егідою УПЦ МП у Дніпрі офіційно скасували...

Кінофестиваль під егідою УПЦ МП у Дніпрі офіційно скасували

02.02.2020, 10:55
Кінофестиваль під егідою УПЦ МП у Дніпрі офіційно скасували - фото 1
Міжнародний кінофестиваль «Кіноасамблея на Дніпрі», який розпочався у Дніпрі у четвер під егідою УПЦ МП, офіційно скасовано.

Міжнародний кінофестиваль «Кіноасамблея на Дніпрі», який розпочався у Дніпрі у четвер під егідою УПЦ МП, офіційно скасовано. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в Центрі православної культури «Лєствіца», який є організатором заходу.

«Бажаючи зберегти мир і громадський спокій у Дніпрі, оргкомітет вирішив скасувати фестиваль. Ми вибачаємось і сподіваємось на розуміння», – сказав представник «Лєствіца», який побажав зберегти анонімність.

Він уточнив, що фестиваль саме скасували, а не перенесли в інше приміщення. Заплановані фільми не будуть демонструватись у Дніпрі.

Водночас один з організаторів акції пікетування кінофестивалю Владислав Мельничук розповів, що у п’ятницю активісти намагались зустрітись з директором Будинку профспілок, де відкрився фестиваль, з вимогою розірвання договору на оренду приміщення з організаторами. Та, як кажуть активісти, директора не було на місці.

їВони також поінформували, що подали заяви до СБУ та поліції Дніпра зі скаргами на фестиваль, який вони вважають проросійським.

У четвер ввечері в Дніпрі активісти пікетували міжнародний кінофестиваль «Кіноасамблея на Дніпрі», який проходить за підтримки УПЦ МП. Кілька десятків людей зібрались під будівлею Будинку профспілок з плакатами «Ні русскому миру!», «Свободу в’язням Кремля». Вони зазначали, що серед фільмів-учасників фестивалю – 10 фільмів виробництва Росії і лише один – український, особливо обурював активістів фільм про Петра Калнишевського з назвою «Герой імперії».

Організатори кінофестивалю заявили, що фільми програми – поза політикою, вказавши, що йдеться про «моральне кіно».