• Головна
  • Новини
  • У РПЦ порівняли протести проти будівництва храму з розстрілом царської сім'ї...

У РПЦ порівняли протести проти будівництва храму з розстрілом царської сім'ї

29.05.2019, 12:32
У РПЦ порівняли протести проти будівництва храму з розстрілом царської сім'ї - фото 1
Митрополит Єкатеринбурзький і Верхотурський Кирило порівняв протести проти будівництва храму в Єкатеринбурзі з розстрілом останнього російського царя Миколи II і його сім'ї.

Митрополит Єкатеринбурзький і Верхотурський Кирил порівняв протести проти будівництва храму в Єкатеринбурзі з розстрілом останнього російського царя Миколи II і його сім'ї. Про це повідомляє Lenta. ru.

«Сьогодні перед Церквою - виклик. Цей виклик прогримів з Єкатеринбурга. Як 100 років тому пролунали постріли і пролилася кров святих Царствених страстотерпців», - заявив митрополит. Він також висловив упевненість в тому, що росіяни повинні залишатися народом, чиїм «базисом» є православ'я і Російська Православна Церква.

Раніше Патріарх Московський і всієї Русі Кирил заявив, що РПЦ будує в середньому три храми на добу. «Це не тому, що у нас дуже багато грошей і ми не знаємо, куди їх витратити. Наш народ, який пройшов через роки атеїзму, і розумом, і серцем зрозумів, що без Бога нічого не виходить », - зазначив предстоятель РПЦ на освяченні храму Всіх Святих в Страсбурзі.

У травні в Єкатеринбурзі пройшли акції протесту проти будівництва собору Святої Катерини, який планують звести до святкування 300-річчя міста у 2023 році. Мешканці міста проривалися на територію, що охороняється, з вимогою зберегти сквер, валили паркан на будмайданчику, протистояли охоронцям і силовикам. 30 осіб засудили до адміністративних арештів від 2 до 15 діб.

Дослідники ВЦИОМ з'ясували, що майже три чверті жителів Єкатеринбурга (74 відсотки) виступають проти будівництва храму в міському сквері. Єкатеринбурзька єпархія попросила відкласти мінімум на місяць проведення опитування про місце будівництва храму Святої Катерини для «заспокоєння» громадян.

Царську сім'ю розстріляли в напівпідвальному приміщенні будинку Іпатьєва в Єкатеринбурзі в ніч на 17 липня 1918 року відповідно до постанови виконкому Уральської обласної Ради робітничих, селянських і солдатських депутатів. Разом з останніми Романовими були також розстріляні члени царської свити.