• Головна
  • Новини
  • Священики Московського Патріархату намагалися проникнути до Військової академії Одеси...

Священики Московського Патріархату намагалися проникнути до Військової академії Одеси

15.08.2018, 11:18
Священики Московського Патріархату намагалися проникнути до Військової академії Одеси - фото 1
Група священиків УПЦ (Московського Патріархату) безуспішно намагалася проникнути 14 серпня на територію Військової академії Одеси.

Група священиків УПЦ (Московського Патріархату) безуспішно намагалася проникнути 14 серпня на територію Військової академії Одеси. Про це повідомляє «Думська».

За словами представників УПЦ (МП), вони хотіли відправити святкове Богослужіння у храмі святих Кирила і Мефодія, розташованому в головному корпусі військового вузу.

Ніхто на територію військового об'єкту їх не пустив - у повній відповідності до статуту Збройних сил України.

Візит представників УПЦ (МП) у Військову академію пояснюється просто: зараз в навчальному закладі проходять базову підготовку капелани Збройних сил України. Представників Московського Патріархату, який підтримує військову агресію Російської Федерації проти України, серед них, звісно ж, немає.

Тим часом храм Кирила і Мефодія відразу ж після відновлення в 2005 році використовувався тільки УПЦ (МП). Віруючі інших деномінацій туди не допускалися. Ситуація не змінилася навіть після початку війни, за що командування вузу неодноразово критикували.

13 серпня учасники базового курсу капеланів, що представляють УПЦ КП, запропонували настоятелю храму протоєрею Сергію Дмитрієву відкрити приміщення і відслужити разом з ними Літургію. Той навідріз відмовився і залишив навчальний заклад, щоб повернутися з групою підтримки. Однак військові побачили в цьому візиті провокацію і не пустили священиків далі КПП.

В Одеському екзархаті УГКЦ «Думській» повідомили, що їх капелани в події на території Військової академії не брали участь.

«Представники Київського Патріархату запропонували нам взяти участь в спільному богослужінні, але ми, побоюючись провокацій, відкликали своїх людей. Разом з тим, треба констатувати, що існування храму однієї конфесії у військовому навчальному закладі - це абсолютно незаконно. В Україні Церква відокремлена від держави, а в Збройних силах служать віряни різних релігій та конфесій, і всі вони повинні мати можливість отримати духовну підтримку», - заявив нам представник УГКЦ.