• Головна
  • Новини
  • У Дніпрі "канонічні православні" вивели навіть дітей протестувати проти автокефалії...

У Дніпрі "канонічні православні" вивели навіть дітей протестувати проти автокефалії

22.05.2018, 11:15
У Дніпрі "канонічні православні" вивели навіть дітей протестувати проти автокефалії - фото 1
Під стінами Дніпропетровської обласної ради 21 травня відбулися одночасно два пікети – противників та прихильників надання автокефалії Українській Церкві. Не обійшлося й без конфліктів.

Під стінами Дніпропетровської обласної ради 21 травня відбулися одночасно два пікети – противників та прихильників надання автокефалії Українській Церкві. Не обійшлося й без конфліктів. Про це повідомляє видання Дніпроград.

Проти "антихристської" Української Автокефалії мітингувати вийшло близько десяти осіб. Серед них було п’ятеро дітей, які простояли протягом двох годин під палючим сонцем без головних уборів та води. Як зазначає видання, малеча явно була налякана та голосно плакала, проте "канонічні православні" на це ніяк не реагували.

Прихильників автокефалії вийшло набагато більше - близько сотні місцевих активістів та патріотів.

Правопорядок акції охороняли близько 50 поліціянтів. Однак у якийсь момент між українськими патріотами та прихильниками УПЦ (МП) сталися сутички, коли останні намагалися виставити плакат, на якому були образливі написи в бік УПЦ КП.

"Коли вже люди зрозуміють, що їх Московська Церква використовує у путінській пропаганді. Звичайно ми прийшли дати цьому відсіч. Чому вони думають, що можуть ображати та лайливо висловлюватися в сторону Української Церкви", - зазначив активіст Сергій Кривогуз.

Терпець урвався навіть у правоохоронців, які почали по черзі просити "вірян" завершити так звану акцію протесту або хоча б відвести дітей у тінь.

"Це абсурд. Вони виставили вперед дітей, і їм все одно на їх самопочуття. Вони щиро переконані, що діти під молитву заспокоюються і їх береже Господь", - обурилася активістка Вероніка Комісар.

"Діти не вміють молитися, тому своїм плачем вони захищають батьків, які моляться", - переконана вірянка, яка не схотіла представитися.

Українські патріоти перебивали проросійські гасла гімном України та українськими піснями.