• Головна
  • Новини
  • На Львівщині священик УПЦ (МП) разом із парафіянами напали на журналістів...

На Львівщині священик УПЦ (МП) разом із парафіянами напали на журналістів

19.02.2018, 10:35
На Львівщині священик УПЦ (МП) разом із парафіянами напали на журналістів - фото 1
Настоятель незаконно збудованого храму УПЦ (Московського Патріархату) у місті Броди на Львівщині разом зі своїми парафіянами напав на знімальну групу програми «Правда. Розслідування».

Настоятель незаконно збудованого храму УПЦ (Московського Патріархату) у місті Броди на Львівщині разом зі своїми парафіянами напав на знімальну групу програми «Правда. Розслідування».

Про це «Вголосу» повідомила авторка проекту Катерина Широкопояс.

«Наша знімальна група мала чіткі і конкретні запитання до настоятеля храму Московського Патріархату у м. Броди, а саме: чому попри висновки Держархбудінспекції у Львівській області щодо незаконності будівництва цієї культової споруди, будівництво триває, натомість за декілька метрів від будівлі церкви священик збудував власний маєток. На що, як видно на відео, прихожани церкви агресивно, з криками та лайкою кидались на камеру, журналіста, оператора, всіляко перешкоджали нашій роботі, штовхали мене зі сходів, а потім і взагалі кидали на браму церкви. Пізніше вони закрились на території церкви, а батюшка банально втік, кричучи, що це його приватна територія, а гроші йому висилає мама, яка на заробітках в Італії», - зазначила журналістка.

Нагадаємо, проект «Правда. Розслідування» виходить на телеканалі НТА з березня 2017 року.

Самобуд УПЦ (МП) у Бродах стоїть уже близько десяти років.

У 1996 році в Бродах офіційно зареєстрували громаду УПЦ (МП), а у 1997 році з Тернопільщини у Броди перевели священика Ярослава Огерука. Спочатку відправляли службу в приватній квартирі, потім – у вагончику, а далі без жодних документів звели собі храм просто біля місцевої військової частини.

Як з’ясував “Високий замок», землю під церкву, де колись був старий будинок, викупила колишня дружина одного бродівського судді. Потім вона його знесла. У неї був документ на землю і документ на будівництво індивідуального житлового будинку. Вона його почала будувати. На стадії незавершеного будівництва подарувала його релігійній громаді УПЦ (Московського Патріархату).

Як інформувала РІСУ, на початку лютого, депутати Львівської обласної ради звернулися до голови Львівської ОДА, міського голови Львова, начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, директора департаменту ДАБІ у Львівській області, начальника ДАБІ м. Львова, Верницького сільського голови та Стебницького міського голови щодо діяльності УПЦ (МП) у Львівській області. «За» таке звернення проголосували 56 депутатів.

У зверненні депутати Львівської обласної ради заявили, що стурбовані незаконними діями представників Української Православної Церкви (Московського Патріархату), які полягають у спорудженні храмів з порушенням норм чинного законодавства.

Депутати звернулися до начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області з проханням перевірити законність набуття земельних ділянок та правові підстави їхнього використання представниками УПЦ (Московського Патріархату) у містах Львові (проспект Червоної Калини, 89), Броди, у с. Верничі та у м. Стебник.