• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) заявили про «знищення націоналістами Поклінного хреста» у сквері Києва...

В УПЦ (МП) заявили про «знищення націоналістами Поклінного хреста» у сквері Києва

03.02.2018, 10:25
Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП) повідомив, що в центрі Києва 2 лютого націоналісти зруйнували поклінний хрест.

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП) повідомив, що в центрі Києва 2 лютого націоналісти зруйнували поклінний хрест.

«Святиня знаходилась на місці храму святого великомученика Георгія Побідоносця, побудованого святим благовірним князем Ярославом Мудрим у середені ХІ ст. і зруйнованого комуністами у 1934 році. Акт вандалізму націоналісти супроводжували антицерковними гаслами», - йдеться у повідомленні УПЦ (МП).

Як РІСУ повідомляла, 2 лютого, о 16:00 у сквері на вулиці Рейтарській, який відомий скульптурою "Їжачка в тумані", активісти збирались на акцію, щоб, за їх словами, перешкодити потенційному захопленню землі та незаконній забудові з боку УПЦ (Московського Патріархату).

Про це повідомлялося у Facebook на сторінці "Акція на захист скверу з Їжачком".

"Друзі, в нас знову біда. Московський Патріархат вчергове намагається в незаконний спосіб захопити публічний простір в Києві. У скверику на вулиці Рейтарській, позаду улюбленої скульптури Їжачка, встановлено хрест. Як ми знаємо на прикладі багатьох подібних захоплень, дуже швидко на місці хреста зростає капличка, потім вирубуються усі дерева", - ідеться в повідомленні організаторів.

Вони наголошували, що це акція протесту проти самозахоплень київських громадських просторів.