• Головна
  • Новини
  • Бердянські активісти нагадали Митрополиту Онуфрію «сидіння» у Верховній Раді...

Бердянські активісти нагадали Митрополиту Онуфрію «сидіння» у Верховній Раді

20.05.2015, 14:01

Офіційний візит Предстоятеля УПЦ (МП) Онуфрія (Березовського) до Бердянської єпархії, який відбувся 16-17 травня, дещо затьмарили місцеві патріоти. У Бердянську активісти блокували приїзд Митрополита до кафедрального собору Різдва Христового, де він мав відправити урочисте Богослужіння.

Офіційний візит Предстоятеля УПЦ (МП) Онуфрія (Березовського) до Бердянської єпархії, який відбувся 16-17 травня, дещо затьмарили місцеві патріоти. У Бердянську активісти блокували приїзд Митрополита до кафедрального собору Різдва Христового, де він мав відправити урочисте Богослужіння. У руках протестувальники тримали плакати з написами: «УПЦ МП – Церква ворога!», «Кров убитих воїнів АТО – на руках кожного священика Московського Патріархату», «Геть з україни!». Поруч стояли віряни, які прийшли зустріти свого Предстоятеля.

«Активісти протестували проти позиції священиків Московського Патріархату, - розповів один з учасників мітингу Олексій Сухомлинов, - особливо усіх патріотів обурило те, що представники Московського Патріархату не встали у пам’ять воїнів, які загинули в АТО».

Як повідомляє сайт Рro berdyansk.biz. , парафіяни храму Різдва Христового, в основному жінки поважного віку, навпаки відстоювали Митрополита і не погоджувалися з думками мітингувальників.

За інформацією офіційного сайт УПЦ (МП), Митрополит Онуфрій (Березовський) здійснив візит до Бердянської єпархії, де очолив Божественну Літургію з чином прославлення ікони Божої Матері “Триручиця – Бердянська”. У повідомлені місто Бердянськ, де побував першоєрарх, названо «прифронтовим» і ні слова не сказано про інцидент з протестувальниками.