У Севастополі пікетували будівництво синагоги

31.10.2013, 15:51
У Севастополі пікетували будівництво синагоги - фото 1
Активісти російських організацій міста Севастополя 29 жовтня провели пікет біля будівництва синагоги.

1(322)-s.jpgАктивісти російських організацій міста Севастополя 29 жовтня провели пікет біля будівництва синагоги. У пікеті взяло участь близько 100 осіб, «озброєних» прапорами і плакатами різних громадських організацій і партій. Зокрема, російської політичної партії «Русь Єдина», Координаційної ради російських організацій Таврії і Севастополя, Російської громади «Соболь», «Російської громади Севастополя», Російського руху «За Єдину Русь», Козачої Чорноморської сотні і Союзу російського народу.

Пікетники вважають, що діяльність цієї організації на території України незаконна і спрямована проти загальнолюдських цінностей і на підрив моральних засад суспільства.

Вимоги пікетувальників зводилися до чотирьох пунктів.

Перший - заборонити в Україні всі секти. За словами організаторів, повинні залишитися тільки традиційні релігії.

Другий - на державному рівні визнати православ'я державотворчою релігією.

Третій - «всі ці пани з чужими релігіями повинні розуміти, що вони тут гості, а не господарі».

Четвертий пункт у пікетників зводився до вимоги відмовити католикам у передачі приміщення кінотеатру «Дружба» і відновити у ньому дитячий кінотеатр.

Виступаючи від імені православних жителів Севастополя, пікетувальники закликали міську влада міста закрити будівництво синагоги і вигнати з міста її засновників.

«От за нашою стіною будується капище, це хабадівска синагога! Що кажуть російські організації? Ми не проти інших релігій, але ми за ті релігії, які є традиційними. Православ'я, католики, буддисти, юдеї, але тільки в місцях їх компактного проживання, але «Хабад» - це сіоністська людиноненависницька секта, і їй не місце на нашій землі», - звернувся до присутніх організатор пікету Володимир Тюнін.

Під час мітингу пікетники підняли питання: «Чому на нашій землі дозволяють будувати хабадівскі синагоги, чому дозволяють будувати сектантські храми?». Організатори пікету висловили у своїх виступах побоювання, що тепер у місті можуть з'явитися і сатанинські капища і тоталітарні секти, і ніхто на це не звертатиме уваги, аби тільки були правильно оформлені документи.

Разом з тим головний рабин міста Севастополя Біньямін Вольф розповів журналістам, що здивований пікетом.

«Ми працюємо абсолютно законно, у нас є дозвіл на будівництво, ми намагаємося все зробити тихо і нормально, — розповів рабин і додав: — Євреї, як і всі інші, мають право на свій храм, і я не бачу тут нічого кримінального».

Головний рабин також пояснив, що їх громада сповідує юдаїзм і у нього до православ'я дуже хороше ставлення, він навіть знайомий з деякими священиками міста і стосунки у них нормальні.

Раніше в інтерв'ю кореспонденту «Нового Севастополя» заступник голови Севастопольської єврейської громади Борис Гельман розповів, що голові юдейської релігійної громади «Хабад» рабину Біньяміну Вольфу вдалося домогтися дозволу на будівництво невеликого храму поруч з пам'ятником Жертвам Голокосту.

«Рабин Біньямін Вольф часто буває і в Ізраїлі, і в США, де проводить переговори з метою пошуку коштів для будівництва храму. Синагога буде розрахована на 500 осіб» , - зазначив Борис Гельман.

Синагога будується на позабюджетні кошти, і представлятиме собою триповерховий будинок. Нагадаємо, що в 2001 році при перепису населення в Севастополі було зареєстровано 1018 євреїв, повідомляє сайт ForPost.