• Головна
  • Новини
  • Кияни протестують проти будівництва на руїнах палацу князя Володимира...

Кияни протестують проти будівництва на руїнах палацу князя Володимира

18.07.2013, 12:30
Кияни та активісти принесли до дверей столичної прокуратури шматок металу. Це частина паркану, яким був огороджений будівельний майданчик на Десятинному провулку.

Кияни та активісти принесли до дверей столичної прокуратури шматок металу. Це частина паркану, яким був огороджений будівельний майданчик на Десятинному провулку. Так люди вкотре протестують проти тамтешнього будівництва, повідомляють Подробности.

Обурюються: на місці, де є руїни палацу князя Володимира, на замовлення УПЦ КП далі зводять господарське приміщення. Церковники будівництво не коментують. У прокуратурі кажуть: судяться.

В'ячеслав Мармиш, прокурор шевченківського району Києва: «Відбуваються порушення землекористувача. Земельна ділянка виділена під будівництво культовової споруди, а не офісної будівлі, за таких обставин ми і оскаржуємо це рішення».

Олександр Бобер, мешканець десятинного провулка: «Ми зараз в очах Європи, Росії, Білорусі - виглядаємо як варвари, бо це місце - спільна історична спадщина трьох народів. З цього місця почалася державність України. Саме там князь Володимир, який охрестив Русь, прийняв рішення і зробив Русь сильною державою».