• Головна
  • Новини
  • У Луганську готують провокацію проти Патріарха Філарета, - прес-служба УПЦ КП...

У Луганську готують провокацію проти Патріарха Філарета, - прес-служба УПЦ КП

15.07.2013, 13:46
УПЦ КП отримала інформацію, що представники проросійських сил у Луганську готують проти Патріарха Філарета провокацію у день його візиту до цього міста.

УПЦ КП отримала інформацію, що представники проросійських сил у Луганську готують проти Патріарха Філарета провокацію у день його візиту до цього міста.

Про це повідомляє офіційний сайт Київського Патріархату.

«20 липня 2013 р. запланований візит Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до м. Луганська для освячення новозбудованого храму та єпархіального управління. Вірні Київського Патріархату на Луганщині з нетерпінням чекають на візит свого Предстоятеля. Однак радість освячення нового храму на жаль поділяють не всі. Київська Патріархія отримала достовірну інформацію про підготовку проросійськими організаціями в Луганську провокацій проти Патріарха Філарета. Представники цих організацій погрожують силою не допустити Патріарха на освячення храму», — йдеться у повідомленні.

Про наміри зірвати освячення храму УПЦ КП повідомила правоохоронців і сподівається, що державні органи не допустять порушення прав вірян.

«У зв'язку з цим Прес-центр Київської Патріархії повідомляє, що Луганська єпархія УПЦ КП вже звернулася до правоохоронних органів з проханням попередити незаконні дії та забезпечити охорону громадського порядку під час візиту Святійшого Патріарха до Луганська 20 липня ц.р. Сподіваємося, що держава не допустить порушення прав вірних Київського Патріархату на Луганщині, особливо в час, коли вся Україна відзначає 1025-ліття Хрещення Київської Руси. А представників проросійських організацій Луганська закликаємо своїми агресивними вчинками не ганьбити Православну Церкву, на захист якої вони нібито виступають», — наголошують у Київському Патріархаті.