• Головна
  • Новини
  • У Тернополі біля храму хочуть звести багатоповерхівку. Громада проти...

У Тернополі біля храму хочуть звести багатоповерхівку. Громада проти

14.02.2013, 13:00
У Тернополі біля храму хочуть звести багатоповерхівку. Громада проти - фото 1

Настоятель тернопільського храму святих Володимира та Ольги УГКЦ шукає інвестора для завершення будівництва святині. За це благодійнику дозволять побудувати біля церкви багатоповерховий житловий будинок. Сусіди протестують проти будівництва і погрожують звернутися до Патріарха УГКЦ з проханням зняти настоятеля храму з посади.

Скандальна будова в ТернополіНастоятель тернопільського храму святих Володимира та Ольги УГКЦ шукає інвестора для завершення будівництва святині. За це благодійнику дозволять побудувати біля церкви багатоповерховий житловий будинок. Сусіди протестують проти будівництва і погрожують звернутися до Патріарха УГКЦ з проханням зняти настоятеля храму з посади.

Про це повідомили журналісти телеканалу ZIK.

«Ми розпочали непросту справу – будівництво храму заввишки 54 метри. Об’єм робіт великий. Спочатку здавалося, що спорудження зможемо осилити за 10-15 років. Але таких можливостей не маємо», – розповів настоятель тернопільського храму святих Володимира та Ольги УГКЦ о. Роман Цюпка.

Зведення житлового будинку з соціальними, церковними та благочинними приміщеннями благословив сам архиєрей Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Натомість місцеві старожили побоюються, що нове будівництво пошкодить старі комунікації і заступить вигляд на церкву.

«Такий величний храм збудовано. Є архітектурна цінність. І в 20 метрах від храму стоятимуть сміттєві баки, будуть дороги, загазованість», – пояснив мешканець будинку біля церкви Сергій Качан.

Будівництво на церковній території законне і передбачене у генплані міста. Ще за радянських часів тут задумали звести багатоповерхівку. А 2009 року церковна рада проголосувала за залучення будівельного інвестора. Після чого храм виготовив потрібну документацію.

«Громада релігійна не зможе доглядати її в такому розмірі. Її можна відмежувати і провести ідеальний благоустрій», – зазначив заступник начальника управління містобудування, архітектури та кадастру міськради Тернополя Данило Чепіль.

Поки церква шукає інвестора-забудовника, сусіди назбирали уже 200 підписів проти зведення на території храму житлового будинку.