• Головна
  • Новини
  • Козаки використали дітей у провокації проти мусульман, - ДУМК...

Козаки використали дітей у провокації проти мусульман, - ДУМК

12.02.2013, 11:48
Козаки використали дітей у провокації проти мусульман, - ДУМК - фото 1
Козаки Криму підбурили неповнолітніх, аби ті знесли огорожу на земельній ділянці, де будується мечеть.

48918098-o.jpgКозаки Криму підбурили неповнолітніх, аби ті знесли огорожу на земельній ділянці, де будується мечеть. Про це повідомляє офіційний сайт ДУМК.

Інцидент стався у селі Першотравневе (К'арагез) Кіровського району. Як зазначив головний імам Іслям-Терекского (Кіровський) району та міста Кефе (Феодосія) Наріман Корогли, ще 6 місяців тому частина огорожі була пошкоджена, а нещодавно на місці подій правоохоронці затримали дітей.

Головний імам району впевнений, що в цих подіях задіяно козацтво, яке постійно здійснює провокації і розбурхує пристрасті серед місцевого населення.

«Яскравим доказом цьому є те, що козаки вже впливають на батьків тих дітей, які були затримані і звинувачують правоохоронців лише за те, що вони нібито кримські татари і ведуть слідство з «порушеннями і упередженістю». Це не відповідає дійсності. Ми зараз аналізуємо цей випадок і будемо вживати відповідні заходи», - підкреслив Корогли.

За його словами, козаки виступають проти будівництва мечеті в Первомайському і постійно шукають різні шляхи, щоб не допустити цього. Він також зазначив, що перед тим, як опитати дітей, правоохоронці викликали батьків дітей і взяли пояснення.

Імам запевнив, що, не зважаючи на виступи козаків проти будівництва, мечеть на цьому місці буде побудована.

Земельна ділянка площею 0,49 га було виділено для мусульманської громади села К'арагез місцевою владою в 2009 році, в 2012 році мусульмани отримали державний акт і всі інші містобудівні документи.