• Головна
  • Новини
  • Активісти знесли будівельний паркан у Десятинному провулку...

Активісти знесли будівельний паркан у Десятинному провулку

28.01.2013, 00:54
Активісти знесли будівельний паркан у Десятинному провулку - фото 1
Захисники історичного Києва в суботу демонтували будівельний паркан у Десятинному провулку.

Захисники історичного Києва в суботу демонтували будівельний паркан у Десятинному провулку. Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської організації «Громадянська позиція», в акції протесту проти незаконного будівництва на місці історико-культурної пам’ятки брали участь її активісти, представники інших політичних партій та громадських організацій Києва.

«Враховуючи ігнорування забудовником вимог Головного управління охорони культурної спадщини КМДА про заборону земельних робіт у Десятинному провулку, ми звернулися до прокуратури міста Києва з проханням внести до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю подання про припинення будівництва в Десятинному провулку, 3-5», - зауважила юрист Марина Соловйова. За її словами, вчора від заступника прокурора Києва надійшла інформація, що Інспекція держархбудконтролю анулювала дозвіл на проведення будівельних робіт у Десятинному провулку. «Таким чином, будь-які роботи на території земельної ділянки чи огородження цієї території парканом є незаконним», - наголосила М.Соловйова.

Десятинний.jpg

Щоб прибрати колючий дріт і передати забудовникам документи, що забороняють проведення будівельних робіт, декілька активістів підійшли до паркану. Охорона будмайданчику почала обливати протестувальників водою, а потім в хід пішли балончики зі сльозогінним газом.

Після нетривалого штурму обурена громадськість розтрощила паркан і ввірвалася на будівельний майданчик. Виникла коротка сутичка з охоронцями будмайданчику. Приблизно через годину майже всі секції паркану були демонтовані, а колючий дріт, яким забудовник обніс увесь паркан – зрізаний.

В’їзди на будмайданчик знову перекрили наметами політичних партій «Громадянська позиція» та «УДАР». Наразі у Десятинному провулку, 3-5, залишилися правоохоронці, охорона забудовника та активісти «Громадянської позиції», які з 18 січня цілодобово чергують у партійному наметі-приймальні.