• Головна
  • Новини
  • Адміністрацію Президента пікетували противники державного демографічного реєстру...

Адміністрацію Президента пікетували противники державного демографічного реєстру

16.10.2012, 16:04
Адміністрацію Президента пікетували противники державного демографічного реєстру - фото 1

Більше тисячі вірян УПЦ (МП) прийшли сьогодні під Адміністрацію Президента протестувати проти запровадження біометричних документів в Україні. Учасники пікету вимагають від Президента ветувати законопроект №10492 «Про єдиний державний демографічний реєстр», передає Радіо Свобода.

26E357A5-AE76-471mw1-uu.jpgБільше тисячі вірян УПЦ (МП) прийшли сьогодні під Адміністрацію Президента протестувати проти запровадження біометричних документів в Україні. Учасники пікету вимагають від Президента ветувати законопроект №10492 «Про єдиний державний демографічний реєстр», передає Радіо Свобода.

Мітингувалькики тримають у руках релігійну символіку, хрести, прапори, хоругви та ікони. Учасники пікету читають молитви, закликаючи Президента дослухатись до їхніх вимог.

Як стверджують організатори акції, біометричні документи відкриють широкі можливості для маніпуляцій та шахрайства. Запровадження використання подібних механізмів ідентифікації особи, за їхніми словами, порушує не лише релігійні, а й правові норми.

Мітингувальники передали звернення та зібрані підписи представникові Адміністрації Президента.

Організатори пікету заявляють, що поки не визначились із подальшими діями. Вони запевняють, що діятимуть у рамках законодавства. На мітингу виголошувались пропозиції розбити наметове містечко під Адміністрацією Президента або ж зупинити рух транспорту біля Верховної Ради. Поки що учасники акції вирішили залишатись на Банковій до вечора.

Нагадаємо, що раніше до Президента України із із закликом накласти вето на Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її соціальний статус» звертався Предстоятель УПЦ (МП) Володимир (Сабодан).