• Головна
  • Новини
  • На Одещині священик-пауерліфтер напав на учасників громадської акції...

На Одещині священик-пауерліфтер напав на учасників громадської акції

26.09.2012, 13:24
На Одещині священик-пауерліфтер напав на учасників громадської акції - фото 1
Активісти кампанії «Бессарабія без Плохого», що проводили акцію «Бессарабія без Плохого» в селі Червоноармійське Болградського району Одеської області, піддалися нападу.

korchmar1Активісти кампанії «Бессарабія без Плохого», що проводили акцію «Бессарабія без Плохого» в селі Червоноармійське Болградського району Одеської області, піддалися нападу.

Про це передає власний кореспондент інтернет-газети «Топор».

У ролі агресора виступив відомий священик-пауерліфтер Віктор Кочмар, який якраз проживає в селі Червоноармійське. Як йдеться у повідомленні, священнослужитель грубо розштовхував учасників мирної акції та погрожував їм фізичною розправою. Коли активісти сказали, що викличуть міліцію, настоятель храму заявив: «Я тут закон і порядок!». Зі слів місцевих жителів, з якими вдалося поспілкуватися кореспондентові, стало відомо, що о. Кочмар є кумом народного депутата Ігоря Плохого - проти останнього, власне, і спрямована вся кампанія.

Як зазначають організатори кампанії «Бессарабія без Плохого», сільський голова Уранковський Пилип Олександрович не дав дозвіл на проведення їхньої акції у Червоноармійському, хоча ця кампанія є абсолютно законною, а сільський голова не має повноважень забороняти або дозволяти проведення акцій. Коли чиновника попросили дати роз'яснення про причини відмови ініціаторам, він став тікати, щоб не потрапити в об’єктив камери.

Священик УПЦ (МП) Віктор Кочмар довгий час служив в органах міліції. У 1989 році захопився штангою. Звільнившись з лав правоохоронних органів, закінчив духовну семінарію. З початку 2000-х років служить у храмі Успіння Богородиці в с.Красноармейском. Священнослужитель брав участь у чемпіонаті Світу з пауерліфтингу без екіпірування, який пройшов у Луцьку 24-27 травня нинішнього року. Загалом, послужний список священика-атлета включає в себе золоту та дві срібні медалі чемпіонатів Світу, кілька золотих медалей європейських першостей, а також низку світових рекордів. Останнє досягнення о. Кочмаря - золота медаль у ваговій категорії «більше 140 кг» на чемпіонаті Європи в Києві (25-28 квітня), де він «узяв» 250 кг.