• Головна
  • Новини
  • У Києво-Печерському заповіднику відхрестилися від ресторану «Небо»...

У Києво-Печерському заповіднику відхрестилися від ресторану «Небо»

18.07.2012, 01:25
У заповіднику стверджують, що ресторан «Небо», про який ідеться у повідомленні ЗМІ, розташований на території Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара», який перебуває поза межами монастирських стін лаври та не входить в межі її території.

Нещодавно у пресі з’явилось повідомлення про те, що екс-директор Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал» Ігор Дідковський подарував своїй дочці ресторан на території Києво-Печерської лаври, інформує "Релігія в Україні" з посиланням на прес-службу заповідника.

Адміністрація Києво-Печерського заповідника виступила з повідомленням, що відповідно до Постанови ВУЦВК та РНК УСРР від 29.09.1926 р. «Про визнання колишньої Києво-Печерської лаври за історико-культурний державний заповідник і про перетворення її на Всеукраїнське музейне містечко», територія Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника визначена в межах монастирських стін лаври.

Ресторан «Небо», про який ідеться у повідомленні ЗМІ, розташований на території Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара», який перебуває поза межами монастирських стін лаври та не входить в межі її території.

Таким чином, адміністрація Києво-Печерського заповідника вважає подану у ЗМІ інформацію такою, що не відповідає дійсності.