• Головна
  • Новини
  • Кіровоградці протестують проти будівництва храму УПЦ: вже розбили намети...

Кіровоградці протестують проти будівництва храму УПЦ: вже розбили намети

19.06.2012, 12:21
Кіровоградці протестують проти будівництва храму УПЦ: вже розбили намети - фото 1
У Кіровограді триває конфлікт між УПЦ (МП) та мешканцями міста. 14 червня громадськість розпочала безстрокову акцію протесту проти церковної забудови.

Конфлікт у КіровоградіУ Кіровограді триває конфлікт між УПЦ (МП) та мешканцями міста. 14 червня громадськість розпочала безстрокову акцію протесту проти церковної забудови.

Тепер, як повідомляє сайт «Коментарі: Кіровоград», активісти коаліції громадських організацій встановили намети на вулиці Героїв Сталінграда, 22. Саме в цьому дворі планується звести церкву Московського Патріархату на місці футбольного поля та дитячого майданчика (зведених руками мешканців навколишніх будинків).

Кіровоградці звернулися до громадських активістів з проханням про допомогу. Окрім встановлення наметового містечка, вже готовий позов до суду на рішення міської ради.

«Ми маємо намір відстоювати право громади до переможного кінця. Адже влада і Церква не запитали їхньої згоди і не бажають рахуватися з думкою людей. Наразі ми вже встановили наметове містечко. В планах – проведення дитячих ігор, зустрічей з відомими людьми, пісенних вечорів і різноманітних заходів. Юристи наших організацій вже підготували позов до суду, з метою оскаржити рішення міської ради про виділення даної земельної ділянки Церкві», - розповів заступник голови Комітету відновлення історичної справедливості (КВІС) Дмитро Сінченко.