• Головна
  • Новини
  • Мусульмани Криму проти окроплення дітей в школах святою водою...

Мусульмани Криму проти окроплення дітей в школах святою водою

24.04.2012, 09:45
У духовному управлінні мусульман вважають, що окроплення можна розуміти як нав'язування ритуалів християнства дітям мусульман, що є неприпустимим.

Духовне управління мусульман Криму виступило з протестом проти окроплення святою водою учнів молодших класів однієї зі шкіл Сімферополя, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу ДУМК.

 
У духовному управлінні мусульман Криму поінформували, що окроплення провів православний священнослужитель з нагоди Пасхи, при тому, що в класах навчаються християни і мусульмани.

У духовному управлінні вважають, що окроплення можна розуміти як нав'язування ритуалів християнства дітям мусульман, що є неприпустимим.

У зв'язку з подією муфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв виступив зі зверненням до міністра освіти і науки, молоді та спорту Криму Віталіни Дзоз і митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря.

"Загальновідомо, що окроплення святою водою використовується в хрещенні, яке робить людину членом Церкви. Також свята вода використовується при освяченні храмів і всіх богослужбових предметів, при освяченні житлових будинків", – йдеться у зверненні.

Муфтій вважає, що подібні факти можуть призвести до міжрелігійного протистояння, тому закликав припинити аналогічні інциденти і провести відповідну роботу з керівниками шкіл та дитячих садків.