• Головна
  • Новини
  • Священика – героя сюжету ТСН – викликали на засідання спеціальної комісії...

Священика – героя сюжету ТСН – викликали на засідання спеціальної комісії

05.04.2012, 10:41
Священика – героя сюжету ТСН – викликали на засідання спеціальної комісії - фото 1
В УГКЦ відреагували на сюжет каналу ТСН, де йшлося про священика, який відмовився поховати людину через борги перед церквою.

Cтрийська єпархія УГКЦexklusiv.gifВ УГКЦ відреагували на сюжет каналу ТСН, де йшлося про священика, який відмовився поховати людину через борги перед церквою. Як повідомили РІСУ у Стрийській єпархії УГКЦ, о. Степана Палія – священика села Серники, де виник інцидент, сьогодні викликали в єпархіальне управління.

«Через кілька хвилин відбудеться засідання спеціальної комісії, яка розгляне всі факти, викладені у теленовині. На засідання ми запросили й священика о. Степана, аби вислухати і його точку зору», - сказав канцлер Стрийської єпархії о. Володимир Ждан.

За словами о. Володимира, випадок, який стався у їхній єпархії, нетиповий. Якщо підтвердиться факт вимагання грошей за похорон, то на священика чекає церковне покарання. Однак комісія, як наголосив канцлер Стрийської єпархії УГКЦ, спочатку має вислухати всі аргументи о. Степана Палія. О. Володимир Ждан також пообіцяв повідомити РІСУ про результати нинішнього засідання спеціальної комісі.

У сюжеті ТСН, нагадаємо, розповіли про те, що у сім’ї Демчук два дні тому помер голова родини. Відспівати його було нікому, бо місцевий священик відмовився. "Покликав дочку до другої хати і каже, поки ти не заплатиш 2.100, то я тобі тата не буду хоронити. А вона каже, я наразі тих грошей не маю, бо тато хворів, мама хворіла цілий час, гроші йдуть на ліки", - розповіла дружина померлого Олена Демчук.

Так званий борг перед церквою у Демчуків з'явився за 2 роки. Саме стільки часу у селі здають щомісяця по 100 гривень з кожної хати начебто на ремонт храму.

Померлого безкоштовно поховав священик із сусіднього містечка. Частину селян це обурило. Кажуть, для їхнього отця давно гроші понад усе. Без них нема ні хрестин, ні вінчань. І це при тому, кажуть люди, що більшість селян - без роботи.