Герой України погрожує католикам Одеси

23.02.2012, 11:50
Герой України погрожує католикам Одеси - фото 1

В Одесі 22 лютого більше сотні парафіян римо-католицького костелу Успіння Пресвятої Богородиці Діви Марії провели акцію протесту. Учасники акції звинуватили власника ательє «Модесса» – колишнього голову Рахункової палати, Героя України Валентина Симоненко в зазіханнях на двір костелу.

Симоненко.jpgВ Одесі 22 лютого більше сотні парафіян римо-католицького костелу Успіння Пресвятої Богородиці Діви Марії провели акцію протесту. Учасники акції звинуватили власника ательє «Модесса» – колишнього голову Рахункової палати, Героя України Валентина Симоненко в зазіханнях на двір костелу.

Як повідомляє інтернет-видання «Рупор Одеси», представник Одесько-Сімферопольської єпархії РКЦ, священик Юрій Нагорний зазначив, що конфлікт з Симоненком полягає в тому, що той хоче використовувати церковний двір у комерційних цілях – наприклад, для підвезення вантажів в ательє ... «Симоненко приходить і погрожує нам, він хоче зняти нам ворота і зробити прохідний двір, і ми проти цього. Він уже позрізав ворота і замки».

Ю.Нагорний також підкреслив: «Ми сьогодні хочемо заявити про те, що існуємо в Одесі, про те, що нас топчуть, хоча католики будували місто – Ланжерон, Рішельє та інші особи, які засновували місто, були католиками. На сьогоднішній день створилась якась така політична ситуація, що останнім часом нас зневажають».

В ательє «Модесса» коментувати ситуацію відмовилися. Міськуправління внутрішньої політики обмежилося стандартним повідомленням, що організатори акції не подали письмового повідомлення про її проведення.