• Головна
  • Новини
  • Татари проти будівництва у Сімферополі православного «храму Джарти»...

Татари проти будівництва у Сімферополі православного «храму Джарти»

04.10.2011, 09:54
Зведення православного храму Василя Блаженного в Сімферополі біля пам’ятного каменя на місці майбутнього меморіалу жертвам депортації кримських татар голова меджлісу Мустафа Джемільов назвав провокацією.

Зведення православного храму Василя Блаженного в Сімферополі біля пам’ятного каменя на місці майбутнього меморіалу жертвам депортації кримських татар голова меджлісу Мустафа Джемільов назвав провокацією. Про це він заявив сайту «Крим. Коментарі», повідомляє «Релігія в Україні».

«Я про це чув, це викликає дуже велике обурення людей. Там, де пам'ятник жертвам депортації, абсолютно не місце для церкви. Були розмови, там навіть збиралися проводити якісь акції. Там алея пам'яті, і були зовсім інші проекти. Як вони можуть бути поруч - пам'ять депортації і раптом - церква? Який зв'язок? Не християн ж депортували! Це дуже нерозумно робити такі речі і трошки виглядає провокаційно», - сказав він.

За його словами, ставлення до будівництва храму озвучить місцевий меджліс, проте «нічого доброго з цього не вийде».

Храм Василя Блаженного (т. зв. «храм Джарти») мають намір побудувати в районі залізничного вокзалу Сімферополя – в сквері ім. Леніна.