1500 парафіян УПЦ пікетують Верховну Раду

08.09.2011, 11:33

Близько 1500 парафіян УПЦ (МП) протестують сьогодні біля будівлі Верховної Ради проти введення в Україні електронних паспортів та ID-картки. Вони тримають плакати: "Ні електронного реєстру для православних", "Ми проти електронних паспортів", "Ми проти електронного концтабору", "Ми не хочемо електронного рабства", "ID-карти - мітка диявола, електронний паспорт - пропуск в пекло".

Близько 1500 парафіян УПЦ (МП) протестують сьогодні біля будівлі Верховної Ради проти введення в Україні електронних паспортів та ID-картки. Як передає "Інтерфакс-Україна", вони тримають плакати: "Ні електронного реєстру для православних", "Ми проти електронних паспортів", "Ми проти електронного концтабору", "Ми не хочемо електронного рабства", "ID - карти - мітка диявола, електронний паспорт - пропуск в пекло ".

Журналістам протестувальники сказали, що вони парафіяни Української Православної Церкви (в єдності з Московським Патріархатом).

Раніше глава МВС Анатолій Могильов заявив про готовність Україні вже цієї осені приступити до виготовлення паспортів з біометричними даними.

Уряд виділив МВС 60 млн грн на придбання обладнання для реалізації першого етапу впровадження закордонних паспортів з біометричними даними власника. На ці цілі планувалося виділити 120 млн грн.