• Головна
  • Проекти
  • У Хмельницькому мусульмани через суд вимагатимуть дозволу побудувати мечеть...

У Хмельницькому мусульмани через суд вимагатимуть дозволу побудувати мечеть

18.08.2011, 16:08
Мусульмани кажуть, що в області їх 2,5 тисячі осіб і вони мають право на місце для молитви.

Мусульмани Хмельницького мають намір в законному порядку домагатися дозволу побудувати мечеть в цьому місті. Так прокоментував ситуацію за провокаційною ініціативою місцевих представників ВО"Свобода", що організували мітинг проти виділення земельної ділянки під будівництво мечеті в Хмельницькому, імам міста Абдуль-Керим Мухамедов.

"Ми, мусульмани України, маємо свої права. Ми захищені законом України, Конституцією і ми - повноцінні громадяни України. Ми є частиною цієї країни", - цитує імама Хмельницький портал з посиланням на kriminal.tv. Мусульмани кажуть, що в області їх 2,5 тисячі осіб і вони мають право на місце для молитви.

Нагадаємо, на черговому засіданні міської ради Хмельницького 10 серпня цього року депутати відмовилися ввести в порядок денний питання про виділення земельної ділянки площею 0,5 га під будівництво мечеті.

За інформацією Хмельницького порталу, депутати відверто зізнаються: ще до сесії вони знали - не дадуть землю під мечеть. «У нас жодного депутата мусульманина немає. Якщо буде звернення до суду, що ми не даємо побудувати мечеть, то проведемо громадські слухання і община скаже "ні" побудові мечеті», - каже Валерій Лесков, секретар міської ради.

На це хмельницькі мусульмани відповідають, що відстоюватимуть своє і далі. Захищати свої права вони підуть в прокуратуру.

Як повідомлялося, регіональне відділення ВО"Свобода" організувало перед міською радою Хмельницька мітинг проти будівництва культової споруди. Акція протесту, в ході якої лунали гасла ісламофобського змісту, тривала майже 4 години.