• Головна
  • Новини
  • На телеканалі донецько-московського мільярдера вийшла програма «Світ православ’я», альтернативна до офіційної від УПЦ (МП)...

На телеканалі донецько-московського мільярдера вийшла програма «Світ православ’я», альтернативна до офіційної від УПЦ (МП)

25.07.2011, 15:26
На телеканалі донецько-московського мільярдера вийшла програма «Світ православ’я», альтернативна до офіційної від УПЦ (МП) - фото 1
Як повідомлялося, після Собору УПЦ (МП) меценат Віктор Нусенкіс пішов на відвертий конфлікт з Митрополією УПЦ та припинив фінансувати її медійні проекти, зокрема офіційну телепрограму.

Андрій_Ткачов.jpgНа українському телеканалі “Глас”, що належить донецько-московському мільярдерові Вікторові Нусенкісу, вийшов альтернативний випуск телепрограми “Світ православія” із ведучим - протоєреєм Андрієм Ткачовим.

На сьогодні в українському телеефірі існують дві однойменні програми: офіційний «Світ православ’я» Української Православної Церкви на телеканалі “Ера” та альтернатива версія — на телеканалі “Глас”.

Головними інформаційними приводами, висвітленими у першому “альтернативному” випуску програми, стали проведення Собору УПЦ та трагічна загибель російського судна “Булгарія”. Відеоряд містить портрет Віктора Януковича та синхрон Патріарха Московського Кирил, повідомляє “Релігія в Україні”.

В сюжеті про минулий Собор УПЦ, зокрема, сказано: “Багато канонічних непорозумінь були пов’язані з 5-м та 6-м пунктами Ухвали. Напередодні, під час проведення Собору єпископів, пункт 5-й був знятий з порядку денного. Однак, напевно, помилково, був внесений до ухвали Ювілейного Собору”. Також в сюжеті міститься коментар стосовно пункту 6 соборної Ухвали та підкреслюється, що Статут УПЦ може вступити в силу лише після його “затвердження” Патріархом Московським.

 

Як повідомлялося, після Собору УПЦ (МП) меценат Віктор Нусенкіс пішов на відвертий конфлікт з Митрополією УПЦ та припинив фінансувати її медійні проекти, зокрема офіційну телепрограму.

Ведучий нової “альтернативної” версії телепрограми “Світ православія” протоєрей Андрій Ткачов, співробітник Синодального відділу релігійної освіти, катехизації та місіонерства УПЦ, член редколегії журналу Іонинського монастиря "Отрок", настоятель київських храмів преподобного Агапіта Печерського та святителя Луки Войно-Ясенецького, відомий регулярними проросійськими висловлюваннями. Недавно він оголошував Галичину проблемним “заповідником, що потребує доброї огорожі”, а раніше бажав Україні як державі щезнути з лиця землі.