• Головна
  • Теми
  • Наталія Вітренко закликає Собор УПЦ не передавати православних України "в рабство Ватикану"...

Наталія Вітренко закликає Собор УПЦ не передавати православних України "в рабство Ватикану"

08.07.2011, 15:19
Наталія Вітренко закликає Собор УПЦ не передавати православних України "в рабство Ватикану" - фото 1

Голова правління Собору православних жінок України Наталія Вітренко звернулася до учасників Собору УПЦ із заявою, в якій констатується, що з приходом на пост Президента України Віктора Януковича «плани з розколу Української Православної Церкви, об'єднання її з неканонічними "Київським Патріархатом" і автокефалами, а також об'єднання з греко-католиками в так звану єдину помісну Церкву втілюються в життя».

Наталія_Вітренко.jpgГолова правління Собору православних жінок України Наталія Вітренко звернулася до учасників Собору УПЦ із заявою, в якій констатується, що з приходом на пост Президента України Віктора Януковича «плани з розколу Української Православної Церкви, об'єднання її з неканонічними "Київським Патріархатом" і автокефалами, а також об'єднання з греко-католиками в так звану єдину помісну Церкву втілюються в життя».

Ці плани, пише Наталія Вітренко, - «відрив від Російської Православної Церкви, проголошення єдиної помісної Церкви і переведення її під протекторат Ватикану».

Від імені жіночої православної громадськості Наталія Михайлівна запідозрила недобре в священноначалії УПЦ: «Нас, православних парафіян, насторожує діяльність деяких єрархів УПЦ (МП) з підтримки цього зловісного плану».

Як повідомляє Релігія в Україні, Вітренко нагадала єрархам недавнє відлучення від церковного спілкування голови Союзу православних братств Валентина Лукіяника, якого вона особисто знає і «сама брала участь в організованих ним хресних ходах, які отримували благословення архиєреїв».

На думку Наталії Вітренко, Валентина Лукіяника «обмовили перед Митрополитом Володимиром», і тому «викликає сумнів обґрунтованість відлучення його від церковного спілкування».

У зв'язку з найгіршими побоюваннями, що 8 липня на Соборі УПЦ може «розпочатися процес передачі нас, православних громадян України, в рабство Ватикану», Наталя Вітренко заклинає: «Я звертаюся до членів Собору УПЦ: почуйте мене, тривоги і побоювання нас, православних жінок, не допустіть розколу Української Православної Церкви! Не допустіть розриву нашої духовного єдності з Російською Православною Церквою! Ми ж усі з однієї купелі, наших спільних предків хрестив святий рівноапостольний великий князь Володимир. Святий Лаврентій Чернігівський заповідав усім нам свято берегти і захищати єдність Україні, Білорусії та Росії, єдність православних народів!»

Текст звернення опубліковано на сайті Прогресивної соціалістичної партії України, беззмінним головою якої також є Наталія Вітренко.

Як повідомлялося, Наталія Вітренко очолювала на недавньому XV Всесвітньому Російському Народному Соборі, що проходив під головуванням Патріарха Кирила, делегацію від України, в яку, окрім неї, ввійшли Володимир Марченко та Павло Баулін. Вони нещодавно зробили спільну заяву проти "богоборчої влади Януковича-Азарова", а на Соборі виступили з окремими доповідями.