У Тернополі рідновіри пікетували облдержадмінстрацію

25.06.2011, 12:19
У Тернополі рідновіри пікетували облдержадмінстрацію - фото 1
Представники громади «Святомедоборський скит» 24 червня під стінами Тернопільської обладміністрації молилися до Перуна та Лади. Близько сотні чоловіків та жінок у вишиваних сорочках. з транспарантами у руках співали та здіймали руки до неба.

exklusiv.gifПредставники громади «Святомедоборський скит» 24 червня під стінами Тернопільської обладміністрації молилися до Перуна та Лади. Близько сотні чоловіків та жінок у вишиваних сорочках. з транспарантами у руках співали та здіймали руки до неба. Таким чином вони протестували проти релігійної дискримінації, вимагаючи зареєструвати їхню релігійну організацію у селі Раштівцях.

Як повідомив для РІСУ Віталій Дерех, акція тривала близько двох годин. Учасники тримали транспаранти з написами “Ні релігійній дискримінації!”, “Рідна Віра — Рідна Мова — Рідна Земля!” тощо.

«Вимагаємо припинити релігійну дискримінацію та офіційно зареєструвати громаду Родового Вогнища Рідної православної Віри “Святомедоборський скит”, - повідомила прес-секретар спільноти Боговида Рохова. - Також хочемо зареєструвати місце паломництва та віросповідання у селі Раштівцях. Вимагаємо припинити протизаконні дії щодо видачі земельних ділянок Бучацькій єпархії. Землі для їхніх священиків виділяють без конкурсу, що заважає обслуговуванню приватного будинку рідновірів».

Також рідновіри вимагають покарати представників Бучацької єпархії, які, на їхню думку, знищили місце паломництва у 2008 році.