• Головна
  • Новини
  • УНП вимагає повернути в шкільну програму спадщину о. Маркіяна Шашкевича...

УНП вимагає повернути в шкільну програму спадщину о. Маркіяна Шашкевича

15.06.2011, 12:32
УНП вимагає повернути в шкільну програму спадщину о. Маркіяна Шашкевича - фото 1

Українська народна партія вимагає від керівництва Міністерства освіти і науки, молоді та спорту негайно відновити вивчення творчості класика української літератури Маркіяна Шашкевича у програмі середніх навчальних закладів України. З цією заявою виступив член правління УНП Володимир Ступак.

Маркіян_Шашкевич.jpgУкраїнська народна партія вимагає від керівництва Міністерства освіти і науки, молоді та спорту негайно відновити вивчення творчості класика української літератури Маркіяна Шашкевича у програмі середніх навчальних закладів України. З цією заявою виступив член правління УНП Володимир Ступак, пише Релігія в Україні з посиланням на ЛІГАБiзнесIнформ.

Як повідомляє прес-служба партії, вилучення творів автора зі шкільної програми в річницю його смерті і під час святкування його 200-річного ювілею з дня народження політик назвав "вершиною підлості і свідомим етапом русифікації української освіти".

"Шашкевич - автор першого українського сонета та першої української книги для читання, цінних теоретико-практичних мовознавчих досліджень, керівник "Руської трійці", ініціатор видання альманаху "Русалка Дністрова ". Але крім цього, він був справжнім лідером національного відродження української Галичини. Сам він вперше виголосив у церкві промову українською мовою, зробив все можливе для збереження та розширення вживання української мови", - підкреслив член правління УНП.